Fondant formák – szalag csokor

masni

Fondant formák – szalag csokor

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj minidig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.

Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.

Kiváló a fondant tortánk dekorálására.

1. Lépés:

Az fondantunkból kör alakú kiszúró segítségével készítsünk egy kb. 5-6 cm átmérőjű kört. Ez lesz a masnink alapja, amivel összegyűjtjük a szalagokat. Hintsük meg porcukorral a munkafelületünket, és nyújtsuk ki a fondantunkat kb. 2-3 mm vastagságúra. Vágjunk belőle egyenlő vastagságú, hosszúságú szalagokat, és készítsünk belőlük hurkot, aminek a végét összecsípjük. Készítsünk annyit, amennyire szükségünk lesz, majd tegyük félre, és hagyjuk megszáradni.

2. Lépés:

Helyezzünk 6-7 szalagot a kör alapunkra, és olvasztott csokoládéval vagy nedves dekor ecsettel illesszük össze a szalagjainkat az alapkörrel, majd a többi kis hurkot, és rakjuk őket a helyükre.

3. Lépés:

Az elkészült fondant szalag csokrunkat rögzítsük a fondanttal borított tortánkhoz. Egy benedvesített dekor ecset segítségével nedvesítsük be a tortánkat is (azt a részt, ahova szeretnénk a a szalag csokrunkat rögzíteni) és óvatos nyomással illesszük azt a helyére.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko