Házassági évfordulóra torta

házassági

Házassági évfordulóra torta

 

hazassagi

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. 7 nappal előbb: elkészítjük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett tojásfehérjés cukormázból a rózsákat a leírás alapján rózsa készítése.  84 darabot az No. 101 s kinyomócsővel, melynek közepét a No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócső adja, majd 30 darabot az No. 102 (kicsi szirom) kinyomócsővel, belsejét a No. 8 tip (gömb) kinyomócső adja, végül 30 darabot No. 104 tip (szirom) kinyomócsővel és annak alapját No. 12 tip (gömb) kinyomócső adja. Hagyjuk megszáradni őket.
  2. Szintén a sötétzöld gél állagú ételszínezővel színezett tojásfehérjés cukormázból készítsük el a rózsa kelyheket és a leveleket, összesen 30 darab kelyhet sütőpapírra kb. 2 cm nagyságban az No. 12 tip (gömb) kinyomócső segítségével, majd helyezzük bele a zöld virág kampót kb. 22 cm hosszúságban. Tegyük félre megszáradni. Ugyanígy járunk el a 24 darab levél esetében, melyet az No. 352 tip (levél) kinyomócsővel készítünk, szintén virág huzalt teszünk bele és hagyjuk megszáradni. Fessük be a rózsák és a levelek széleit vanília kivonatban elkevert gyöngyházfény – aranyporral és vigyük fel rá a dekor ecset szett segítségével, majd adjuk a kelyheket a rózsákhoz rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett tojásfehérjés cukormáz segítségével. Hagyjuk megszáradni őket. Rendezzük őket csokorba és zöld színű szalaggal kössük meg őket a száruknál alaposan körbe tekerve alulról-felfele.
  3. Még szintén előre dolgozva készítsük el a front részek díszítését. Ehhez színezzünk ekrü gél állagú ételszínezővel kb. 70 dkg kész fehér fondantot és nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle 6 darab 10 x 18 cm-es téglalapot. Vágjunk ki 2 fiók alapot, 7 x 16 cm-es darabot és négy fiók oldalt is 7 x 8 cm-es darabokat. Hagyjuk megszáradni.
  4. Díszítsük a frontokat úgy, hogy 30 dkg fehér fondantot kinyújtunk és 1 cm-es darabokat vágunk belőle, mellyel a fiók szegélyeit díszítjük nedves dekor ecsettel rögzítve azokat a fronthoz. Majd vágjunk 6 darab 5 x 12, 5 cm-es fehér darabot, melyeket a fiókok közepére helyezünk szintén nedves dekor ecsettel rögzítve. Díszítsük inda motívumokkal a fehér fondant szegélyeket a a sötétzöld gél állagú ételszínezővel színezett tojásfehérjés cukormázzal és készítsünk leveleket az No. 352 tip (levél) kinyomócsővel rá. Végül a pici rózsákat az No. 101 s kinyomócsővel és a rózsaszín cukormázzal együtt illesszük körbe a helyére. A fiók gombokat pedig 1 cm átmérőjű ekrü színű fondantból gyúrjuk. Hagyjuk száradni 48 órát.
  5. Fiók összerakása: Adjuk a két oldalát az alaphoz és az No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel és a tojásfehérjés cukormázzal, majd jöhet a front is, hagyjuk száradni.
  6. Elkészítjük a fondanttal borított torta alapot. Ehhez vagy egy erős és vastag kartonlapból, vagy farostlemezből vágunk ki egy 3-4 cm-rel szélesebb lapot, mint a ráhelyezett 38 cm-es hatszögű forma. Vékonyan kenjük meg vajkrémmel, majd a fehér fondantot kinyújtjuk és bevonjuk vele a torta alapunkat.
  7. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 2 x 4 tojásos piskóta ( 15 cm átmérőjű torta), 2 x 6 tojásos piskóta (torta) a 20 cm átmérőjű tortaformában, 2 x 8 tojásos piskóta ( 25 cm átmérőjű torta), majd kétszer süssünk 14 tojásos piskóta (38 cm átmérőjű hatszögű forma) törekedve arra, hogy kb. 9-10 cm magas legyen, amikor a két egyforma méretű piskótát krémmel összeillesztünk. Hagyjuk sütőrácsra téve kihűlni, majd szeleteljük lapjában és töltsük meg ízlés szerinti krémmel, majd kenjük körbe is a spatulával és a tortadíszítő állvány segítségével az ízlés szerinti ekrü gél állagú ételszínezővel színezett krémmel. Helyezzük a tortákat méretükkel megegyező tortakartonra, melyek közepét picit előtte kilukasztottunk. Majd a leírás szerint állítsuk össze a tortát. emeletes torta összeállítása.
  8. Majd az No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel és zöldre színezett a tojásfehérjés cukormázzal a torta köré rajzoljunk indákat, a No. 352 tip (levél) kinyomócsővel pedig leveleket és végül a középső méretű rózsákat is rögzítsük a cukormáz segítségével.
  9. No. 8 tip (gömb) kinyomócsővel készítsük el a gömb díszítősort a torták köré.
  10. Végül egy fehér fondantból készítsünk egy golyót, amit a legfelső torta közepére nyomva, átszúrjuk rajta a műanyag üreges oszlopunkat, egészen a torta közepéig, és ebbe az üregbe helyezzük bele a rózsacsokrunkat és azt az évszámot, melyet ünneplünk.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko / Taged as friss