Dinnye torta

dinnye

Dinnye torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 6 tojásos piskóta vagy a kedvenc cupcake tésztánkat a leírás szerint, majd végül óvatosan beleforgatunk kis piros gél állagú ételszínezőt, ezzel megfestve a tésztánkat és a csokoládé darabkákat. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbáig), majd rácsra téve hagyjuk kihűlni és betesszük picit a hűtőbe, hogy a csokoládé ismét megkeményedjen. Majd egyenletesre vágjuk a torta felszínét.
  2. Kezdjük a díszítést, először a világoszöld gél állagú ételszínezővel színezett fehér krémmel bevonjuk a dinnye torta oldalát spatula segítségével.
  3. A zöld fondant vagy vagy zöld marcipánmasszát kinyújtjuk a Fondant, marcipán nyújtó sablonon 2-3 mm vastagságúra, majd lemérve a torta magasságát és körívét, egy csíkot vágunk le a nyújtott masszából.
  4. A  zöld fondant vagy vagy zöld marcipánmasszával körbetekert dinnye torta szélét pedig zöld cukoríró filctollal rajzoljuk meg. (dinnye csíkok)

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko