Kiscsibe keksz

kiscsibe keksz

Kiscsibe keksz

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika: Keksz díszítése vajkrémmel

Elkészítés:

  1. Készítjük el kedvenc keksz tésztánkat, nyújtsuk ki és egy kisebb és egy nagyobb pogácsaszaggatóval egyenlő mennyiségű köröket készítsünk. Süssük meg a recept alapján, sütőből kivéve két kb. 2 cm hosszú hurkapálcikát szúrjunk a nagyobb körökbe (ez lesz a kiscsibe lába) dekorecset
    segítségével fessük narancssárga ételszínezővel sárgára, majd hagyjuk száradni a pálcikákat és kihűlni a kekszeket.
  2. Készítsük el a vajkrémet, majd osszuk két fele, az egyiket színezzük sárga gél állagú ételszínezővel, a másikat világoszöld színűvel, majd tegyük a kekszeket sütőpapírra és vonjuk be a kekszeket a készített sárga és zöld krémmel a képen látható módon az No. 2 tip kinyomócső és habzsák segítségével. ( Segítséget a kekszek bevonásához képekkel itt láthattok) Majd a kisebb köröket illesszük a nagyra úgy, hogy megfelelően rögzüljön, (ez lesz a feje) a krémmel pedig jól összetapadjon. Hagyjuk száradni akár egy éjszakán át is.
  3. Díszítsük a kiscsibét az No.2-es kinyomócsővel, húzzuk ki a szem és kis csőr vonalát a színezett narancssárga és fekete vajkrémünkkel.
  4. Cseréljünk kinyomócsövet, és az No. 4 tip kinyomócsővel vigyük fel a zöld pöttyöket a nadrágra és a lilákat kantárra. Ezeket az előre elkészített vajkrémek erőteljesebb színezésével érhetjük el.
  5. Végül a kiscsibe szárnyát és haját az No. 17 tip kinyomócsővel tudjuk megrajzolni.
  6. Befejezésül pedig az előre vásárolt gyümölcs gumicukorból ollóval vágjunk kis talpakat a kiscsibének, majd húzzuk rá azokat a hurkapálcikára.
Szerző: Eniko