Marcipán és fondant figurák – Elefánt

gyereknap

Marcipán és fondant figurák – Elefánt

Hozzávalók:

Fondant elefánt esetén:

       fehér fondant
       rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
       fekete gél állagú ételszínező vagy fekete fondant

Marcipán elefánt esetén:

natúr marcipánmassza (1 db)
rózsaszín marcipánmassza (1 db)
fekete marcipánmassza (1 db) (szem)
fekete gél állagú ételszínező (ezzel színezzük a marcipánunkat, hogy szürke legyen az elefánt)

Eszközök:

Fondant és marcipán nyújtó sablon
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán minta vágó
Fogpiszkáló

Sablon: 

Elefánt fül

Elkészítés:

1. A natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük kevés fekete gél állagú ételszínezővel szürkére, majd osszuk el 2 db nagyobb (dió nagyságú), és 4 db kisebb (babszem nagyságú) darabra. A 2 nagyobb darabot golyóra formázzuk, ebből lesz a fej és a test, míg a négy kicsiből henger formát készítünk (karnak és lábnak).

2. Összeállítjuk az marcipán vagy fondant elefántunkat. A karokat nedves dekor ecset szett segítségével a törzshöz rögzítjük, ugyanígy járunk el a lábak esetén is (ha szükségesnek érezzük, használhatunk fogpiszkálót is a rögzítéskor).

3. Majd jöhet a fejecske. A két fület az elefánt fül sablon segítségével a szürkére színezett masszából körbe vágjuk és nedves dekor ecset szett segítségével hozzáillesztjük a rózsaszín fondantból vagy marcipánból kivágott kisebb méretű fület, majd ezeket is a nedves ecsettel rögzítjük a fejecskén oldalt.

4. Jöhet az ormány. Egy kb. 8-10 cm hosszúságú henger formázunk a és egy orrocskát formálunk a Fondant és marcipán nyújtó sablonon, majd az egyik végét kicsit elnyújtjuk, hogy keskenyebb legyen, mint a másik. Már jöhet is újra a nedves ecsettel való rögzítés a fejre.

5. Az elefánt törzsében egy fogpiszkáló szúrunk, úgy hogy kb. 1,5-2 cm lógjon ki belőle, erre helyezzük a fejecskét. A szemet  szintén fekete marcipánmasszából vagy fekete fondantból formázzuk, pici golyócskákra. Ha ezzel megvagyunk a fondant/marcipán minta vágóval barázdálhatjuk is az elefántot a hasán, fején, középen egy csíkot húzva, ezáltal kapjuk a varrás mintát és ezáltal egy különös hatást adva a figuránknak.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko