Marcipán és fondant figurák – kismadár

Marcipán és fondant figurák – kismadár

Hozzávalók:

Marcipán kismadár esetén:

1 db natúr marcipánmassza
1 db világoskék marcipánmassza vagy égszínkék gél állagú ételszínező
1 db fehér marcipánmassza vagy fehér ételszínező
1 db sárga marcipánmassza vagy aranysárga gél állagú ételszínező
1 db fekete marcipánmassza vagy fekete gél állagú ételszínező

Fondant kismadár esetén:

fehér fondant
égszínkék gél állagú ételszínező
aranysárga gél állagú ételszínező
fekete gél állagú ételszínező

Eszközök:

Fondant és marcipán nyújtó sablon
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán nyújtó
Marcipán modellező – gömb végű

Elkészítés:

1. Lépés:

Amennyiben nem a színes fondantot és marcipánmasszákat használjuk, akkor a natúr marcipánmasszaból vagy fehér fondantból csípjünk le egy darabot (ebből lesz a fehér has és a csőr, szem) a többit pedig fondant és marcipán nyújtó sablonon az égszínkék gél állagú ételszínezővel színezzük, és alaposan gyúrjuk át a masszánkat, hogy egynemű legyen. Kb. 5 cm-es darabot csípjünk le belőle, és először gömböt készítsünk belőle, majd könnycsepp alakúra formázzuk.

2. Lépés:

A fejnek ismét készítsünk egy kb. 1 cm átmérőjű kis gömböcsét, amit nedves dekor ecset segítségével a benedvesített marcipánunkra helyezünk a képen látható módon. A szárnyakat kb. 7,5 mm átmérőjű ladbácskából alakítjuk ki úgy, hogy szintén könnycseppet formázunk, amiknek a végeit éles késsel bevagdossuk, így kapjuk a tollazatot. Majd ezeket is a dekor ecsettel nedvesített masszánkra helyezzük.

3. Lépés:

A fehér masszánkból vágunk egy kis darabot, amit kör formára nyújtunk a  fondant és marcipán nyújtó sablonon a fondant/marcipán nyújtó segítségével. Késsel a széleit picit bevagdossuk, ezzel is természetes hatást érhetünk el, majd szintén nedves dekor ecsettel rögzítjük. Végül az aranysárga gél állagú ételszínezővel és a fekete gél állagú ételszínezővel színezett kis csőr és szemecske is a helyére kerül.

 

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko