Marcipán és fondant virágok – rózsa

r0

Marcipán és fondant virágok – rózsa

Hozzávalók:

Fondant rózsa esetén:

fehér fondant
rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
világoszöld gél állagú ételszínező

Marcipán rózsa esetén:

1 db natúr marcipánmassza és rózsaszín gél állagú ételszínező vagy/
1 db rózsaszín marcipánmassza
1 db zöld marcipánmassza

Eszközök:

Rózsa készítő szett
Fondant -és marcipán nyújtó sablon
Virágdrót
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán nyújtó
Marcipán modellező- gömb végű
Virágformázó hab pad
Keményítő

Elkészítés:

1. Lépés:

 

Amennyiben nem a színes fondantot és marcipán masszát használunk, akkor a natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, és addig gyúrjuk, míg teljesen egyenletesen nem osztjuk el a színt. Fondant és marcipán nyújtó sablonon gyúrjunk egy kis gömböt (kb. 1 cm) és a virágdrót visszahajlított végére (3-4 mm-t hajlítsunk vissza a végéből, épp, hogy ne szúrja ki a rózsa alapunkat) kúp alakban helyezzük el a rózsánk alapját. Hagyjuk száradni 24 órát.

2. Lépés:

Nyújtsuk ki a marcipánunkat keményítővel meghintett fondant és marcipán nyújtó sablonon a fondant/marcipán nyújtó segítségével, amilyen vékonyra csak tudjuk, hiszen minél vékonyabb a masszánk, annál természetesebb hatást érhetünk el. A nagy rózsa alakú kiszúróval szúrjunk három formát, majd 1 cm vastagságban vágjuk be a szirmokat. Helyezzük a virágunkat a virág formázó hab padra, és a marcipán modellező eszközt balról-jobbra óvatosan gördítsük át a szirmok szélein.

3. Lépés:

A virágdróton lévő rózsaalapunkra alulról felhúzzuk az előbb a szirmokat megformázott rózsánkat és az első szirommal teljesen körbeborítjuk a nedves dekor ecsettel benedvesített rózsaalapunkat. Majd jöhet a többi szirom is.

4. Lépés:

A képen látható módon a többi négy szirmot elrendezzük a rózsaalapunk körül. Arra figyeljünk, hogy a szirmok mindig fedjék egymást.

5. Lépés:

Jöhet a következő nagy rózsaszirommal kiszúrt forma. Ugyanúgy alulról felhúzzuk a virágdróton és az előző virág alját nedves dekor ecsettel benedvesítjük, hogy ahhoz tudjuk a következő szirmot rögzíteni. Majd a képen látható módon először a két oldalsó szirmot borítjuk rá a rózsaalapra. Figyeljünk arra, hogy a szirmok széleit kifelé igazgassuk, hogy nyíló rózsára emlékeztessen.

6. Lépés:

Ismét nedvesítsük a rózsaalapunkat a dekor ecset segítségével és jöhet a harmadik kiszúrt rózsa formánk.

7. Lépés:

Végül természetes hatás elérése érdekében rendezgessük el a szirmokat szépen egymáson.

8. Lépés:

Végül a zöld marcipánmasszából kinyújtott, és a csészelevél formával kiszúrt leveleket is alulról felhúzzuk a virágdróton és a nedvesített virág alaphoz rögzítjük. A csészeleveleket kifelé hajlítva hagyjuk megszáradni a rózsánkat.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko