Marcipán, fondant virág – Stephanotis

st

Marcipán, fondant virág – Stephanotis

 

Hozzávalók:

  • Marcipán kis virág esetén:
  1. 1 db natúr marcipánmassza vagy  tetszőleges színű marcipánmassza
  2. gél állagú ételszínező vagy/fehér ételszínező (marcipánhoz)
  3. ehető ragasztó
  • Fondant kis virág esetén:
  1. fehér fondant
  2. gél állagú ételszínező vagy/1 db  tetszőleges színű színezett fondant
  3. ehető ragasztó


Eszközök:

 

Elkészítés:

 

1. Lépés:

Készíts egy 6-7 mm hosszúságú kampót a Virágdrót (fehér 24g) végére. A fehér fondantból vagy marcipánmasszából gyúrjunk egy kb. 4 cm átmérőjű golyócskát (1. figura). Majd formázzuk a golyót könnycsepp alakúvá (2. figura a képen). A szélesebb részét kinyújtjuk egyenesre a Fondant és marcipán nyújtó sablonon, akkorára, amekkora a Rózsa készítő szett csészelevél kiszúró formája.

2. Lépés:

Amikor sikerül egyenletesen kinyújtani a masszánkat, kiszúrjuk a csészelevél kiszúróval a kis virágunkat.

3. Lépés:

Majd, hogy a dolgunk könnyebb legyen a  Virágformázó hab pad PME lyukas részébe helyezzük a virágot a szár részével belehelyezve a szivacsba. Majd a Marcipán modellező- készlet 14 db-os -ból kiválasztjuk a hegyes végű modellezőt, és kis mélyedés szúrunk a közepébe.

4. Lépés:

Végül a fehér Virágdrót meghajlított végét óvatosan kenjük be ehető ragasztóba mártott vékony No. 1-es dekor ecsettel, és húzzuk rá óvatosan a virágunk szár részét, így a ragasztónak köszönhetően biztosan tartja a papírral borított virágdrót a virágot.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko