Tavaszi margarétás kekszek

tavaszi margareta

Tavaszi margarétás kekszek

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Kellékek Tárháza menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Hozzávalók:       

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a mandula és vanília kivonatot és kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  3. Megtöltjük a tésztával a keksz nyomó, vagy a kinyújtott tésztát pogácsa szaggatóval kivágjuk majd a 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőformában hagyjuk pihenni 5 percet, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. Mérjük ki a vajkrém hozzávalókat és lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze.
  6. Tegyük a kekszeket sütőpapírra és először a habzsákba töltött fehér vajkrémmel és a No. 2 tip kinyomócső segítségével húzzuk ki a keksz körvonalát, majd húzzuk meg a fehér csíkokat,  négyzeteket, és hagyjuk megszáradni.
  7. A megszáradt fehér négyzeteket töltsük ki a tetszőlegesre megszínezett és habzsákba töltött vajkrémmel  No. 2 tip kinyomócső segítségével,majd ha megszáradt, akkor díszítsük a kis margarétákkal, amiknek az alját kicsi vajkrémmel kenjük be, hogy oda tudjon tapadni a kekszekre.
 
Szerző: Eniko