Nyári, erdei gyümülcsös torta

vegyes

Nyári, erdei gyümülcsös torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 2 darab 6 tojásos piskóta vagy a kedvenc cupcake tésztánkat a leírás szerint. 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbáig), majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd a kihűlt két piskóta lapot egyenletesre vágjuk a torta felszínét és ha szeretnénk, akkor lapjában is szeletelhetjük még és ráhelyezzük az alsó lapot a tortakartonra, ízlés szerint megkenjük krémmel, lekvárral. Jöhet a következő piskóta is, egészen addig, amíg tart a lapjában szeletelt piskótánk.
  2. Kezdjük a díszítést, először a rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett fehér krémmel vékonyan bevonjuk a nyári erdei gyümölcs torta oldalát spatula segítségével. Majd a habzsákba töltött maradék vajkrémünkkel a Torta díszítése habzsákkal – kosárfonás minta alapján díszítsük körbe a tortánkat. Nagy segítség, ha van torta díszítő állványunk, mert sokkal szebben, hatékonyabban és tisztábban tudunk vele dolgozni.
  3. A díszítést pedig a nyári, erdei gyümölcsös tortánkon a Torta díszítése habzsákkal – kötél mintaval fejezzük be.
  4. Ízlés szerint megdíszítjük friss gyümölccsel a tortánk tetejét.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko