Nyuszi popsi torta nyuszis finomságokkal

BuBuPrHa1601207-1

Nyuszi popsi torta nyuszis finomságokkal

BuBuPrHa1601207-3

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Egy nappal előbb készítsük el a táblácskát. Barna ételszínezővel színezzünk sötétbarnára egy kb. 4,5 dkg fondantot és gyúrjunk hozzá 1 teáskanál cmc port.
    Nyújtsuk ki 3 mm vastagra. Vágjunk ki belőle egy 5*10 cm-es téglalapot, melynek a két rövidebb oldalát mintázzuk, mintha deszkából tört volna le. Egy fogpiszkáló segítségével ez egészet be tudjuk faerezetezni. Fekete cukoríróval írjuk rá, hogy “sárgarépa”. Tegyük egy hűtőrácsra száradni minimum 4 órát. Eközben készítsünk fondant ragasztót. Ehhez oldjunk 1/4 teáskanál fehér fondant 1 evőkanál vízben. Hagyjuk pihenni egy órát. Ecsettel ragasztózzuk be a tábla hátulját, helyezzünk rá egy nyalóka pálcikát, nyújtsunk ki egy kis darab fehér fondantot és vágjunk ki belőle egy 1*2,5 cm-es csíkot. ezzel ragasszuk oda a nyalóka pálcikát a tábla hátuljára. Hagyjuk száradni másnapig.
  2. Készítsük el a nyuszi talpakat és a farkát. Hintsük ki kukoricakeményítővel a nyuszi popsi és talpacska szilikon formát. Kb 12 dkg fehér fondantot nyomjunk a formába a nyuszi bolyhos farkának. Egy kisebb fondantot színezzük a rózsaszín géllel rózsaszínre. Nyomkodjuk a rózsaszín fondantot a talpacska pici részeibe. Barna géllel színezzünk világos barnára egy darabka fondantot és ezzel töltsük ki a talp nagy részét. A maradék barna fondantot tegyük el későbbre. Fordítsuk ki az elkészült díszeket a szilikon formából és tegyük félre.
  3. Készítsük el a répákat. Fenyő zöld géllel színezzünk kb 15 g fondantot és gyúrjunk hozzá 1/4 teáskanál cmc port. 30 g fondantot színezzünk narancssárgára. Osszuk 3 felé, készítsünk belőle golyókat. A zöldet is osszuk 3 részre, nyújtsuk ki és ollóval vágdossuk be a leveleket. Fondant ragasztó segítségével rögzítsük a leveleket a répákhoz.
  4. Készítsük el a mini nyuszikat. Készítsük el a gabonamasszát a recept szerint. Kézzel nyomkodjuk bele a nyuszifejformába. Tegyük hűtőbe kötni kb 20 percre. Ha megkötött kivesszük ki a hűtőből és nyomjuk ki a formából. Fekete géllel színezzünk szürkére 12 dkg fondantot. Nyújtsuk ki majd burkoljuk be vele 2 nyuszi fejet. fehérrel is kettőt és világos barnával 3-at. Fekete cukoríróval rajzoljuk meg az szemeiket és orraikat. Maradék rózsaszín fondantból ragasszuk fel a füleik belsejét. A maradék világos barna, szürke és fehér fondantokat osszuk el és 1/4 teáskanál cmc port gyúrunk hozzájuk és golyókat készítsünk belőle melyeknek kúpos a végük. Fondant ragasztóval rögzítsük a nyuszi fejeket a testekhez. Fehér fondantból készítsünk farkincákat a nyusziknak és ezeket is rögzítsük a testükhöz.
  5. Készítsük el a tortát.  Készítsük el a tortát a recept szerint. Hűtsük le. Burkoljuk fondanttal, amihez színezzük sárgára 1 kg fondant. Burkoljuk be vele a tortát. A maradékot tegyük el máskorra. Színezzünk kékre 12 dk fondantot. A lla vaistagságtartó gyűrűkkel nyújtsuk ki. Vágjunk belőle egy 25 cm hosszú 4 cm széles csíkot és ragasszuk a torta felső részére úgy, hogy kicsit túl lógjon a torta tetején.
  6. Díszítsük a tortát. Színezzünk sárgára 1/2 csésze cukormázat. Kenjük be a torta tetejét . Ragasszuk bele a nyuszi talpakat, a farkincát, a répákat és szórjuk be a a fenn maradó részt kakaós kekszmorzsával. Szúrjuk bele a répa táblát és helyezzük el körülötte a kis nyuszikat.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Vágó Gabriella