Nyuszi torta – narancsos-mascarpone krémmel

easter-enthusiast-cake-main

Nyuszi torta – narancsos-mascarpone krémmel

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Kellékek Tárháza menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Hozzávalók:       

Eszközök:

Sablon: Nyuszi fül, tappancs

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Elkészítés:

  1. Készítjük el kedvenc keksz tésztánkat, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a nyuszi fül, tappancs sablonokat és vágjuk körbe. Az így kapott formákat süssük meg 180 C-on 10 perc alatt, majd hűtsük ki.
  2. Süssük meg a 6 tojásos piskótánkat, majd rácsra téve hűtsük ki. Félbe vágva ízesítsük narancsos-mascarpone krémmel.
  3. Készítsük el a vajkrémet, majd színezzük a fenti kép szerint színekkel.
  4. Tegyük a kekszeket sütőpapírra és díszítsük őket a képen látható módon a rózsaszínnel megszínezett, felolvasztott Candy Melts csokoládé pasztillákkal, majd hagyjuk száradni.
  5. Vonjuk be az egész nyuszit vaníliás vajkrémmel nagyon vékonyan, majd fogpiszkáló segítségével jelöljük meg az arcon a szem, az orr, a száj helyét, a nadrágon, pedig húzzunk vékony csíkokat, amivel magunknak jelöljük a nadrág mintáját,hol legyen a világos- illetve sötétkék színek határvonalát.
  6. A No. 1A tip-pel megrajzoljuk a pofácskáját (két nagy kör), az No. 4-sel pedig a szemek és a száj kerül a helyére.
  7. Ezután kezdődhet a munka az No. 17-es csillag kinyomócsővel. Először a fehér részeket végig pöttyözzük, majd jön a csíkos nadrág rész. Végül felhelyezzük az előre megsütött tappancsokat és füleket, majd ismét a no. 17-es nyomócsővel azokat is kidíszítjük. A No. 12-es tippel, pedig felhelyezhetjük a nyuszi nadrágjára a gombokat.
Szerző: Eniko