Pekándiós tekercs

image

Pekándiós tekercs

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze liszt
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszer (por)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás, ketté választva
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 csésze őrölt pekándió

Töltelék:

  • 1 csomag (25dkg) lágy krémsajt
  • 4 kocka fehér olvasztott fehér csokoládé
  • 1/3 csésze karamell öntet
  • 1 liter felvert tejszínhab

Díszítéshez:

  • pekándió felek
  • krém habzsákkal díszítve

Eszközök:

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a sütőlemezünkre pedig tegyünk sütőpapírt

2. Közepes tálban szitáljuk a lisztet, mézeskalács fűszert és a sütőport, majd tegyük félre.  A nagy tálban tegyük a tojás sárgáját, amit habosra keverünk fél csésze cukorral  3-5 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és addig keverjük még egyenletes el nem lesz a keverve tésztánk.

3. Külön tálban ütjük a tojásfehérjét, majd elektromos keverővel kezdjük felverni. Adjuk hozzá a citromlevet, majd verjük tovább 2 percet.Fokozatosan adjunk hozzá fennmaradó 1/2 csésze cukrot majd verjük tovább, amíg puha csúcsok meg nem jelennek. Megszórjuk őrölt pekándióval a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük a tojássárgás masszához és elkeverjük. A keveréket egyenletesen simítsuk el az előkészített tepsibe.

4. Süssük 20-25 percig. Majd óvatosan fordítsuk rá a piskótánkat egy tiszta konyharuhára és hagyjuk hűlni 3-5 percet, azután távolítsuk el a sütőpapírt. A rövidebb felénél csavarjuk fel a tekercset és hagyjuk feltekerve teljesen kihűlni.

5. A krémhez egy nagy nagy tálba tegyük a krémsajt, olvasztott csokoládét és karamell öntetet és keverjük el elektromos keverővel. Óvatosan keverjük össze a felvert tejszínhabbal, majd töltsük meg vele a tekercset, és óvatosan tekerjük fel a tortát. Kb. a krém 1/3 részét a egyenletesen simítsuk el a tekercs felületen.

6. Kenőkés segítségével a tekercs felszínét szépen dolgozzuk el. Végük sorban tegyük fel a pekándiókat és a Habzsákba tötött maradék krémmel és a No. 21 -es díszítőcsővel kagyló mintát készítünk a felszínén.

7. Fedjük le és tegyük hűtőszekrényben 2-3 órára.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban vagy a piros linkekre kattintva. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko