Színes nyuszi torta

easter-bunny-checkerboard-cake-main

Színes nyuszi torta

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!


Hozzávalók:   

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készítsünk 8 tojásból piskótát és osszuk el három felé. Színezzük egyenként őket, rózsaszín, lila, és sárga gél állagú ételszínezővel, majd keverjük el őket teljesen, hogy a piskóta tésztánk egyenletes színt kapjon mindenhol.
  2. Helyezzük a tortaformába a gyűrűt és a legszélső körívbe öntsük a lila tésztát, középső ívbe a rózsaszínt, míg kör közepére a sárgát. Az íveket csak félig töltsük tésztával, mert sütés közben megemelkedik a piskótánk. Emeljük most ki a gyűrűt a óvatosan a formából, hogy a tészta csíkok összeérjenek Mehet is az előre melegített 180 C-os sütőbe 10-15 percre, vagy tűpróbáig. Ezt a folyamatot ismételjük meg a másik két forma esetében is, csak ott a képen látható sorrendben osztjuk el a színezett piskóta tésztát.
  3. A megsült piskótákat, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  4. Készítsük el a 2 adag vajkrémet a kívánt ízben és a kb. felét (1 adagnyit )színezzük égszínkék gél állagú ételszínezővel. A vajkrémmel megtöltjük a kihűlt piskóta tésztánkat és körbe is vékonyan bevonjuk a tortát vele, hogy a fondant oda tudjon tapadni a tortánkhoz.
  5. Most jöhet a dekorálás. Ehhez a megmaradt vajkrémünket osszuk szét 4 tálkába úgy, hogy az egész vajkrém mennyiségének a fehér tegye ki  a 40%-át, a zöld szintén 40%, míg a rózsaszín 15%, a fekete pedig 5%-a legyen az egésznek.
  6. A nyuszi kiszúró formát óvatosan a torta oldalához nyomjuk, éppen csak annyira, hogy a körvonalát lássuk. A körvonalat fehér vajkrémmel töltött habzsákba az No. 2-es kinyomó segítségével megrajzoljuk. Majd jöhet a rózsaszínre színezett vajkrém amivel a fület színezzük, szintén az No. 2-es kinyomócsővel. Végül a nyuszit a No. 17-es kinyomócsővel végig csillagozzuk és a szemét száját fekete gél állagú színezővel és No.2 -es kinyomócsővel meghúzunk.
  7. A torta tetejét, és körben az alját is a zöldre színezett vajkrémünkkel és No. 233-as kinyomócsővel készítjük, majd tetszés szerint elhelyezzük benne a cukor tojásokat.

 

 

Szerző: Eniko