Szívecskés ünnepi keksz

keksz

Szívecskés ünnepi keksz

 

Hozzávalók:

Eszközök:

DÍSZÍTÉSI TECHNIKA:

Elkészítés:

  1. Két nappal előbb a szívecskés ünnepi kekszünk oldalára egy adag fehér cukormázból készítünk kb. 100 darab kis virágot az No. 21 tip kinyomócsővel és hagyjuk száradni őket legalább 48 órán keresztül. A virágok közepét pedig a No. 2 tip kinyomócsővel készítjük.
  2.  Készítjük el a ízlés szerinti keksz tésztánkat, majd a leírás szerint elkészítjük, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval és a  szívecske kiszúróval elkészítjük a keksz formákat, megsütjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a másik adag tojásfehérjével vagy a tojásfehérjeporral a cukormázunkat, majd rózsaszín gél állagú ételszínezővel megszínezzük.
  4. A képen látható módon díszítjük a kekszeinket (minden másodikat, mert ahogy összeillesztjük az alsó felükre nem kell a rózsaszín cukormáz), először a rózsaszínnel meghúzzuk a kekszek körvonalát az No. 2 tip kinyomócsővel készítjük, majd a díszítés technika alapján keksz díszítése (körvonal) folytatjuk a kekszek dekorálását a rózsaszín cukormázzal, majd hagyjuk ismét 48 órát száradni.
  5. Ízlés szerint megtöltjük őket krémmel, vagy lekvárral stb. összepározzuk kekszeinket.
  6. Két különböző méretű keksz párt pedig az No. 2 tip kinyomócsővel és a rózsaszín cukormázzal ragasztjuk egymáshoz. Az oldalukat szintén az No. 2 tip kinyomócsővel és vajkrémmel körbehúzzuk, és erre ragasztgathatjuk fel a kész fehér virágokat.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko