Tavaszi csokoládé kosár

tavaszi kos

Tavaszi csokoládé kosár

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!


Hozzávalók:

Sablon: kosárfül

Díszítési technika: Csokoládé kosár készítése,   Öntőforma díszítése

Mivel töltsük meg a kosarunkat? Íme néhány ötlet:

Elkészítés:

  1. Kezdjük a desszertünket a kosárba való csokoládék, bonbonok elkészítésével. Válasszuk ki a számunkra megfelelő öntőformát és a technikai leírás szerint készítsük el a csokoládé formánkat. (Segítség: Öntőforma díszítése képekkel)
  2. Következő lépés maga a csokoládé kagyló elkészítése, melyhez segítséget a linkre kattintva kaptok csokoládé kosár készítése.
  3. Készítsük el a kosárfogantyúját. Ehhez nyomtassuk ki a sablont és egy kartonpapírra vagy valami keményebb papíron rajzoljuk körbe és vágjuk ki. A kivágott kartonpapírt borítsuk be sütőpapírral és az olvasztott csokoládét habzsákba töltve bevonjuk a kosárfogantyúját, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed, utána óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a csokoládéról és fordítsuk meg, hogy a másik oldalát is be tudjuk vonni csokoládéval. Mehet vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.
  4. A kosár fogóját végül olvasztott csokoládéval rögzítjük a kagylóhoz és várunk, amíg megdermed. Figyeljünk arra, hogy a kosarat ne emeljük fel a fogantyújánál tartva!
  5. habzsákba töltve a kinyomócső segítségével színes Candy Melt csokoládé pasztillákkal színezhetjük, dekorálhatjuk kedvünk szerint a golyócskákat.Ételszínezővel pedig gyönyörű színeket tudunk kikeverni a még különlegesebb végeredmény eléréséhez.
Szerző: Eniko