Tavaszi virágos kert torta

kert

Tavaszi virágos kert torta

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!


Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika: torta bevonása fondanttal

Elkészítés:

  1. Először süssük meg a 2  egyenként 18-20 cm átmérőjű piskótát és hűtsük ki őket rácsra téve, majd mindegyiket egyenként vágjuk félbe és töltsük meg az mogyorós krémmel, majd illesszük össze a négy piskótalapot a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. Maradék mogyorókrémmel vonjuk be körbe is vékonyan a tortát.
  2. Készítsük el és osszuk el a fondantot 1/3, 2/3 -ad arányban, majd a 2/3 részt színezzük a királykék ételszínezővel, majd nyújtsuk ki és vonjuk be vele a tortánkat.
  3. A maradék fehér fondantot színezzük a sárga, rószaszín, lila és zöld ételszínezővel úgy, hogy a zöldből legyen a legnagyobb mennyiség, hiszen ebből készülnek körbe a levelek és a virág szárai.
  4. Ha elkészültünk a színezéssel nyújtsuk ki a fondantot és a virág, valamint a levél kiszúró segítségével készítsük el a virágokat a virág formázó habszivacson.
  5. No. 2.es kinyomócső segítségével a maradék krémet habzsákba töltve pici pontokat nyomunk a virágok és a levelek hátuljára, így tudjuk rögztíeni őket a dekorecset segítségéveld fondantos tortánkon.
  6. Javasoljuk, hogy egy nagy virág mellé két picit tegyünk, mert így mutat igazán a tortánk.
Szerző: Eniko