Marcipán, fondant figurák – Teddy maci

thumbnail (1)

Marcipán, fondant figurák – Teddy maci

Hozzávalók:

Fondant maci esetén:

Fehér fondant
Ekrü gél állagú ételszínező vagy barna fondant
Rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
Fekete gél állagú ételszínező vagy fekete fondant
Piros cukor szívecske

Marcipán maci esetén:

Natúr marcipánmassza
Rózsaszín marcipánmassza
Fekete marcipánmassza
Ekrü gél állagú ételszínező
Piros cukor szívecske

Eszközök:

Fondant -és marcipán nyújtó sablon
Dekor ecset szett
Marcipán minta vágó
Fogpiszkáló

Elkészítés:

1. Lépés:

A fehér marcipánmasszát vagy fehér fondantot a képen látható 2 db nagyobb (dió nagyságú), és 4 db kisebb (babszem nagyságú) darabra osztjuk, és a képen látható módon formázzuk.

2. Lépés:

Összeállítjuk a macinkat. A kezeket nedves dekor ecset segítségével a törzshöz ragasztjuk, ugyanígy járunk el a lábak esetében is (ha szükségesnek érezzük, használhatunk fogpiszkálót is a rögzítéskor).

Majd jöhet a fejecske. Két kis fület és egy orrocskát formálunk, majd nedves dekor ecsettel ragasztjuk a fejre. A maci törzsében egy fogpiszkáló szúrunk úgy, hogy kb. 1,5-2 cm-re lógjon ki belőle, erre helyezzük a fejecskét. A szemet és az orrot szintén fekete marcipánmasszából vagy fekete fondantból formázzuk, pici golyócskákra. Ha ezzel megvagyunk a fondant/ marcipán minta vágóval barázdálhatjuk a macinkat a hasán, feje középen egy csíkot húzva, ezáltal kapjuk a varrás mintát a macinkra.

Végül kedvünk szerint dekorálhatjuk. Kezébe rózsaszín marcipánmasszából vagy rózsaszín fondantból készíthetünk virágot, ajándékcsomagot vagy szívecskét is. A talpacskába pedig mehet a piros cukor szívecske.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Íme egy kis videós segítség Ann Reardon-tól:

Szerző: Eniko