Terepjáró torta

Terepjáró torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Sablon: villám jel

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 8 tojásos piskóta tésztánkat és süssük meg a 3 D kisautó sütőformában, hagyjuk rácson kihűlni,  majd ha szeretnénk vágjuk félbe és ízlés szerint kenjük meg csokoládékrémmel (vagy más ízű krémmel) a belsejét
  2. Készítsük el a vaníliás cupcake tészta, majd süssük meg, hagyjuk rácsra téve ezt is kihűlni, majd tegyünk ugyanígy a 6 tojásos sima téglalap alakú piskóta lapunkkal is. Erre a lapra helyezzük rá az autónkat és vágjunk ki két akkora darab piskóta lapot az alapból, amekkora magas és széles az autónk orr része és csomagtartója. Ugyanis ezeket a lapokat fogjuk krémmel a kocsi orrára és hátuljára ragasztani, hogy kellően szögletes autót kapjunk.
  3. Egy adagnyi vanília ízű krémet színezzünk fekete gél állagú ételszínezővel és simítsuk rá az ablakokra és a fánkokra egyenletesen, majd habzsákba töltve az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel húzzuk meg a körvonalát a kocsi ablakának a fekete krémmel. Az első lökhárítót kis nápolyi darabokkal készítjük. Tegyünk annyi nápolyit az elejére fekete vajkrémmel ragasztva, amennyit felvesz a kisautó, majd egy-egy kisebb darabot az oldalára is vonjuk be fekete vajkrémmel és az No. 47 tip kinyomócsővel, majd a hátsó lökhárítót és a tető csomagtartóját is az No. 8 tip (gömb) kinyomócsővel díszítjük. Szintén a fekete vajkrémmel készítjük a kocsi kerekének a mintázatát az No. 17 tip (szirom) kinyomócsővel végig csillagozva.
  4. Vágjuk ki a villámot a megadott sablonunkból, illesszük az autónk ajtajára és fogpiszkáló segítségével rajzoljuk/karcoljuk körbe a piskóta tésztán a mintát. Fél adag vajkrémet színezzünk égszínkék gél állagú ételszínezővel, töltsük habzsákba és  No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel húzzuk meg a villámot, a hűtőrácsot és az ajtón lévő vonalas részt, majd az No. 8 tip (gömb) kinyomócsőre cserélve elkészítjük a tetőn lévő 3 lámpát egy-egy gömb elhelyezésével, amibe óvatosan belehelyezzünk egyesével egy-egy db cukor gyöngyöt, míg az első lámpákat a citromsárga gél állagú ételszínezővel színezett vajkrémünkkel és No. 4 tip (gömb) kinyomócső pöttyözzük ki. Ugyanezzel a kinyomóval a háztetőre ráírhatjuk annak a kisgyermeknek a nevét, akinek a tortát szánjuk. Ezáltal még személyesebb lesz.
  5. Készítsük el a újabb adag vaníliás krémet, amit piros gél állagú ételszínezővel színezünk,  majd óvatosan vékony rétegben kenjük át az egész autói torta felszínét vele. Majd habzsák töltve a krémet és No. 17 tip (szirom) kinyomócsővel csillagozzuk végig az egész autót
  6. Helyezzük a piskóta lapra az egyenes tetejűre vágott 6 db muffint fejjel lefelé és vonjuk be őket csokoládés vajkrémmel, mind a piskótát, mind a muffinokat, ezek biztosítják a terepet. Ezután vágjuk 10 cm hosszúságúra a nyalóka pálcikákat és olvasztott csokoládéba mártsuk a végeit, és ezeket a sima felükkel lefelé szúrjuk a süti alapunkba (ez lesz az autónknak a magasságát adó alap), a kisautónkat pedig egy kemény karton papírra helyezve tegyük rá az olvasztott csokoládéba mártott nyalóka pálcikák tetejére, ezzel rögzítve a papírhoz a pálcákat.
  7. Végül a kocsi kerekeket ismételten nyalóka pálcikával rögzítjük mind a négy oldalon az autónkhoz.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko