Torta és cupcake-k

torta

Torta és cupcake-k

 

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. Monogram: Kb. 10 dkg fehér kész fondantot megszínezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, kinyújtjuk és a kívánt monogramot kivágjuk belőle, majd kukorica keményítővel szórt sütőpapírral borított kemény felületre helyezve hagyjuk megszáradni. A hátuljára pedig 4 db Nyalóka pálcikát rögzítünk olvasztott  Candy Melts fehér csokoládépasztillaval, hogy szépen tartsa a monogramunkat.
  2. Ha nem kész rózsaszín virágokkal dolgozunk, akkor két nappal előbb készítsük el a fondant virágokat. A képen látható tortához 54 db virágra volt szükség. Kb. 30 dkg fehér kész fondantot megszínezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel, kinyújtjuk és a
    Vidám virág kiszúró szett legnagyobb formájával kiszúrjuk, majd Virág formázó szivacsra téve, közepüket óvatosan a dekor ecset hátuljával a virág középét megnyomva elérhetjük a domború formát, egyenként helyezzük a közepére benedvesített dekor ecset segítségével a fehér cukorgyöngyöket és végül félretéve hagyjuk megszáradni.
  3. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 6 tojásos piskóta (torta) a 18-20 cm átmérőjű tortaformában, törekedve arra, hogy kb. 7,5 cm magas legyen. Hagyjuk sütőrácsra téve kihűlni, majd szeleteljük lapjában és töltsük meg ízlés szerinti krémmel, majd kenjük vékonyan körbe is krémmel, amire a rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett és vékonyra kinyújtott rózsaszín kész fondantot helyezünk és vonjuk be vele a tortát és a rózsaszínre színezett krémünkkel vagy kész rózsaszín cukormázzal és No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel kis gömböcskéket készítünk a torta köré díszítésként.
  4. Jöhet a kedvenc vaníliás cupcake és kedvenc csokoládés cupcake recept elkészítése a leírás szerint, majd 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és a habzsákba töltött tejszínes mascarpone krémmel az No. 1 A tip (nagy gömb) kinyomócső segítségével, az előre elkészített virágokkal és a fehér cukorgyönggyel díszítjük és torta állványra téve tálaljuk őket.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko / Taged as friss