Ünnepi virágfüzér cupcake

image.cfm

Ünnepi virágfüzér cupcake

Hozzávalók 12 db-hoz:   

Eszközök:

Díszítési technika: szélforgó virág készítése képekben

Elkészítés:

  1. Készítsük el először a vajkrémet és tegyük 1/3-át félre, a maradék részt válasszuk ketté, egyik felét rózsaszínnel, másikat zöld ételfestékkel színezzük meg. Habzsákba töltve a 2D és a 17-es kinyomócsővel elkészítjük a kicsi és a nagy virágokat egy sütőpapírral borított felületen. A közepét No. 4-es kinyomócsővel készítjük, majd hagyjuk megszáradni a virágokat. Jöhetnek a virág csészécskéi, amit szintén a No. 4-es kinyomócsővel készítünk, kb. 1-1,5 cm hosszúak legyenek. A megszáradt virágot és csészécskéit egymáshoz rögzíteni nedves ecsetet bevizezve tudjuk.
  2. Fogjunk egy négyzet alakú sütőpapírt és formázzunk belőle tölcsért, úgy, hogy a tölcsér peremének szélét hajtsuk maga alá, hogy legömbölyítsük ezáltal a peremét és rögzítsük ragasztószalaggal, vagy más egyéb módon úgy, hogy a tölcsér fix legyen. Ebbe a tölcsérbe belülről kifelé az No. 4-es kinyomócsővel húzzuk meg a virágok szárait (5-6 cm hosszan), amikhez rögtön rögzítjük is a virágokat, hogy együtt száradjanak meg. Nyugodtan nyomjunk még oda krémet ha szükséges, legyen minél erősebb a tartása a szárának. Bátran a lehajtott peremre is kerüljön szár rész, hiszen így lesz íve a szárnak. Hagyjuk megszáradni.
  3. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  4. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 1 csésze cukrot és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
  5. A habos vaj keverékéhez adjuk a 2 nagy tojást (egyesével), a lereszelt citrom héját és levét, valamint a vaníliát.
  6. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
  7. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 C-on 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  8. A megszáradt szárakat kivesszük a tölcsérből óvatosan, és belehelyezzük a tetejüket vajkrémmel megkent muffinokba. Utána rögzítjük hozzá benedvesített ecsettel a virágokat, majd muffin standra helyezzük őket.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko