Vaníliás-diós nyuszi keksz

nyuszi gilr

Vaníliás-diós nyuszi keksz

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Hozzávalók:   

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 4 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz az előbbi mixet és a vanília kivonatot majd kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  3. Kinyújtjuk a tésztát kb.fél cm-re és elkészítjük a kekszeket a tulipán és a nyuszi kiszúró segítségével, továbbá kb. 8 cm hosszú rudacskákat is süssünk (ez lesz a karja, így próbáljunk kis kéz formákat is a rudacskák végére formálni) annyi darabot, amennyi nyuszifejet és tulipánt készítettünk. Ezeket tegyük sütőpapírral borított tepsire téve, 160C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk pihenni 5 percet, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  4. A Candy Melts pasztillákat mikóba téve megolvasztunk (kb. 30-60 mp), és a rácsra tett kekszeket bevonjuk vele. Fontos, hogy tegyünk sütőpapírt a rács alá, hogy arra csöpögjön a felesleg a kekszekről. Hűtőbe tegyük és hagyjuk megdermedni.
  5. A fondantot színezzük a lila gél állagú ételszínezővel, majd kinyújtjuk és a tulipán formájú kiszúróval elkészítjük a szoknyát. A kiszúrt tulipán középső Szirmát vágjuk ki V alakba, ettől lesz a szoknya megnyitva. Ezeket helyezzük a megdermedt csokival borított tulipánokra. No. 2-es kinyomócsővel és a habzsákba töltött fél adag vajkrémmel pedig cikk-cakkot rajzolunk a szoknya nyitott részére.
  6. A karokat vonjuk be a maradék lila fondanttal, majd olvasztott csokoládéval rögzítsük a részeket egymáshoz. A fejet a karhoz, majd a kart a szoknyához, mind az olvasztott csokoládé rögzíti.
  7. A maradék vajkrémet osszuk el 1/4-ed, 3/4-ed arányban. Az utóbbit rózsaszínű ételszínezővel színezzük és meghúzzuk a képen látható módon a nyuszi száját, orrát, bajszát, míg a krém másik részét barnával színezve megrajzoljuk a szemet.

 

Szerző: Eniko