Vanílilás cupcake – alap recept

cupcake

Vanílilás cupcake – alap recept

Hozzávalók 12 db-hoz:

1 3/4 finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál só
12 dkg szoba hőmérsékletű vaj
3/4 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1/2 csésze tej
1 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)

Eszközök:

standard muffin sütőforma 6 vagy 12 db-os
standard méretű muffin kapszli

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat), és keverjük össze.

2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 3/4 csésze cukrot, és keverjük habosra kézi habverő segítségével.

3. A habos vaj keverékéhez adjuk egyesével a két nagy tojást és a vanília kivonatot.

4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.

5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 180 °C-on 20-25 perc alatt megsül, rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.

Szerző: Eniko