Virágcsokor Édesanyánknak

mama

Virágcsokor Édesanyánknak

Hozzávalók:   

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Előző nap elkészítjük a kis fondant virágokat. Válasszunk le három, egyenként kb. 6 dkg-os fehér fondantot darabot az egészből és színezzük a fél adag fehér fondantunkat,  a rózsaszín ételszínezőnarancssárga ételszínező, citromsárga ételszínező segítségével. Nyújtsuk ki a fondantot és mindegyik színből készítsünk kb. 10-12 db kicsi virágot a virág kiszúróval. A virágokat a formázó szivacson, közepüket óvatosan megnyomva a dekorecset végével formázzuk a szirmokat. A kész virágokat ültessük bele a virág formázó csészécskékbe és pici fondantból formázott gömböcskék lesznek a virág közepe, amiket a dekorecset segítségével a virág közepére helyezzük és hagyjuk egy éjszakán át száradni.
  2. Készítjük el a 2 X 6 tojásos piskótákat, egyiket a 3 D-s sport labda sütőforma egyik felébe, másikat pedig a 18-20 cm átmérőjű tortaformában. A megsült piskótát, rácsra téve hűtsük ki, majd picit a piskóta alját késsel virágkaspó formájúra faragjuk, majt vágjuk félbe a tortaformában sült piskótát és töltsük meg az eper krémmel, és illesszük össze a fél gömb alakú piskótánkkal a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg.
  3. Vonjuk be körbe az egész tortánkat, az előre már égszínkék ételszínezővel megszínezett 1 adag vajkrémünket és spatula segítségével egyenletesen osszuk el, a torta tetején is a krémet. A maradék fehér fondantunkkal pedig vonjuk körbe a torta virág kaspó részét.
  4. A világoszöld ételszínezővel pedig színezzük a másik 1 adag vajkrémet, majd töltsük habzsákba és húzzuk meg a virágok szárait az No. 4-es kinyomócsővel. Majd a No. 352 tip levél kinyomócsővet váltogatva az No. 68 tip levél kinyomócsővel készítsük el a virágok leveleit.
  5. Az előző nap elkészített virágokat pedig tetszőlegesen helyezzük el a tortánk tetejére és az üresen maradt részeket töltsük ki levélkékkel az No. 68 tip levél kinyomócsővel.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko