3D-s maci sütése

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

 1. Készítsük elő a sütőformát.

  Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Mindkét sütőforma belsejét és a sütőmag külsejét és belsejét jól fújjuk ki a formaleválasztó sprayvel. Győződjünk meg arról, hogy egy kis rész sem maradt ki. Szórjunk a formákba 2 kanál lisztet és ütögetve -rázogatva oszlassuk el a sütőformák teljes felületén. A felesleges lisztet öntsük ki és ellenőrizzük, hogy mindenhol lisztes-e a formánk. Ha kell pótoljuk. Ez fontos lépés, hogy ne tapadjon a formába a tortánk!
 2. Sütőforma felek rögzítése a csatokkal.

  A két fél sütőformát rögzítsük egymáshoz a csatokkal, ellenőrizve a jó illeszkedést.
 3. Készítsük el a tésztát és töltsük a formába.

  Készítsük el a tésztánkat. Kb. 6 2/3 csésze tésztára lesz szükségünk. A legjobb eredmény eléréséhez használjunk egyensúly tésztát. A diót, mazsolát tartalmazó tészták ehhez a formához nem működnek megfelelően. Helyezzük a sütőformát egy sütőlapra. Töltsük meg az előkészített formánkat kb. 6 csésze tésztával.
 4. Süssük meg a tortát.

  Helyezzük a sütőmagot a forma közepébe. Ez a formában lévő tésztát a peremekhez fogja nyomni szinte túlcsordulásig. Öntsünk 2/3 csésze tésztát a sütőmagba. A sütési idő kb. 50-60 perc.
 5. Hűtsük ki a tortát.

  Ha megsült akkor még mindig fejjel lefelé helyezzük a formával együtt hűtőrácsra és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Ezután fektessük az oldalára, távolítsuk el a csatokat és óvatosan  emeljük le a sütőforma felső felét. Így is hagyjuk hűlni 5 percet. Tegyük vissza a felső formát ás fordítsuk meg a tortát, hogy el tudjuk távolítani a z alsó sütőformát. Hűtsük további 15-30 percig.
 6. Távolítsuk el a sütőformákat és fejezzük be a hűtést.

  Távolítsuk el a tortáról a formát és óvatosan húzzuk ki a sütőmagot. Állítsuk fel a tortát egyenesen és hűtsük ki teljesen.
 7. Töltsük be a tortát és díszítsük.
  Helyezzük a maci tortát vissza formába amíg betöltsük a közepét. Azután állítsuk a torta alátétre, melyre rögzítsük vajkrémmel vagy olvasztott csokival. Készen áll a maci torta a díszítésre.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!