Absztrakt mintás piskótatekercs

 

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készüljünk elő a sütéshez. Készítsük el a piskóta tésztát a recept szerint. Melegítsük elő a sütőt 175°c-ra. Béleljük ki a sütőformát sütőpapírral, fújjuk be Forma leválasztó spray-vel és egy papírtörlővel töröljük át, hogy a felesleget felszívja a többit pedig egyenletesen eloszlassa.
  2. Színezzük a tésztát. Mérjünk ki kb fél csészényi tésztát szitáljuk bele a kakaóport és óvatosan keverjük bele. Töltsük egy eldobható habzsákba. A zsák száját zárjuk be habzsákzáró gyűrűvel, hogy nehogy kifolyjon.
    Egy másik tálban szintén 1/2 csésze tésztát színezzünk sötét pinkre. Ezt is helyezzük habzsákba és zárjuk be a száját habzsákzáró gyűrűvel.
  3. Készítsük el az absztrakt mintát. Vágjunk kb 3 mm-es lyukat a habzsákokra és tetszés szerint húzzunk csíkokat a sütőpapírra a két színnel felváltva, amíg a színes tésztánk el nem fogy. Süssük 2 percig.
  4. Süssük meg a piskótát. Amíg a csíkok sülnek színezzük zöldre a maradék tésztát. Spatula segítségével simítsuk el a megsült csíkok felületén.
    Süssük 10-12 percig, amíg meg nem sül. A tepsiben hagyjuk hűlni 10 percig. Utána borítsuk egy másik sütőpapírra és húzzuk le róla azt a sütőpapírt amin sült. Fordítsuk meg a tésztát és tekerjük fel, hogy a minta kívül legyen, így hűtsük ki teljesen.
  5. Töltsük be a tekercset. Készítsük el a csokoládés vajkrémet. Óvatosan tekerjük ki a piskótánkat majd a spatulával simítsunk el rajta kb. 1 1/2 csésze csokis krémet. Tekerjük fel a piskótát és már szeletelhetjük is a piskóta tekercsünket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.