Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Áfonyás zabpelyhes muffin

Áfonyás zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze zabpehely (osztva)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj (osztva)
  • 1/3 csésze barna cukor
  • 2 teáskanál olvasztott vaj
  • 1-3/4 csésze finom liszt + 2 teáskanál
  • 1-1/3 csésze író
  • 2 db tojás
  • ½ csésze étolaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1-1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze friss áfonya

Eszközök:

 Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffinsütőt a muffin papírokkal.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a zabpehely felét az őrölt fahéjjal, barna cukorral a vajjal és a 2 ek liszttel. Tegyük félre.
  3. Egy nagyobb tálban keverjük össze az írót, tojást, olajat és a vaníliát. Keverjük hozzá a maradék zabpelyhet és hagyjuk állni 15 percig.
  4. Közepes tálban keverjük össze a 1-3/4 csésze lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a fahéjat és a sót. Ezt keverjük bele a nedves hozzávalókhoz. Óvatosan forgassuk bele a friss áfonyát. Töltögessük a muffin papírokba és mindegyik tetejére szórjunk a zabpelyhes keverékből.
  5. 16-19 percig süssük, fogpiszka próbáig. A formában hagyjuk 15 percig hűlni. Utána tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények muffin receptek

Keresés