Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Angyal torta - Angel food cake

Angyal torta - Angel food cake

Hozzávalók: (1 csésze=2,5 dl)

  • 1 csésze liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 12 db szoba hőmérsékletű tojás fehérje
  • 1 teáskanál borkősav
  • 1 1/4 csésze cukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat

Eszközök:

  • angyal torta sütőforma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra az angyal torta sütéséhez.
  2. Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót az angyal torta készítéséhez.
  3. Közepes fokozaton habosítsuk ki a tojásfehérjét, amihez hozzá adunk borkősavat, amíg puha csúcsokat nem kapunk a habból, végül keverjük bele a vanília kivonatot az angyal torta tésztához.
  4. Ezt követően négy részletben szitáljuk hozzá a liszt-só keveréket és gumi spatulával óvatosan forgassuk össze, hogy minél kevésbé törjük össze a habunkat.
  5. Töltsük az angyal torta tésztáját a sütőformába, majd süssük kb. 35-40 percig amíg szép aranysárga lesz és rugalmas a tésztánk.
  6. Sütés után a formában hagyjuk kihűlni az angyal tortát. Ha kihűlt éles késsel távolítsuk el a formából.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: alap tészta recept

Keresés