Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Barackos, rácsos pite recept

Barackos, rácsos pite recept

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze kristály cukor
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 4-5 db hámozott, magozott és szeletelt őszibarack
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 adag linzer tészta vagy 1 csomag mirelit linzer tészta
  • 1 tojás

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 218°C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, fahéjat és szerecsendiót. Forgassuk bele az őszibarackot a citromlével. Addig keverjük amíg az összes barack szelet jól be lesz vonva.
  3. Sütőforma leválasztó spray-vel fújjuk ki a pite formát.
  4. Nyújtsuk ki a pite tésztát és nyomkodjuk enyhén a forma aljába és oldalára. A felesleges tésztát vágjuk le és gyúrjuk majd nyújtsuk ki. Vágjunk belőle 2 cm széles csíkokat.
  5. Töltsük a barackot a tésztára majd osszuk el a tetején a vajat. Ezután rácsozzuk be a pite tetejét a tészta csíkokkal. A tojást keverjük ki 1 evőkanál vízzel és kenőecsettel kenjük be a pita tetejét. Helyezzük a sütőbe és süssük 45-50 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. Fogyasztás előtt hűtsük le.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés