CC Belga fehér csokoládés – mascarpone krém

Krém Hozzávalói:

Eszköz:

Elkészítés:

  1. Lépés: A CC Belga fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk.
    Ügyeljünk arra, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe, illetve arra is, hogy gyenge gőzt használjunk, mert a fehér csokoládé olyan szeszélyes, még így is képes odasülni az edény aljára! Félretesszük, hogy visszahűljön szobahőmérsékletűre.
  2. Lépés: A behűtött habtejszínt félig felverjük, hozzáöntjük a habfixálót, és készre keverjük. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.
  3. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a megolvadt, visszahűtött CC Belga fehér csokoládét. Végül hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt is.
  4. A betöltött és kidermesztett tortát Forgatható tortaállványra helyezve a torta oldalát is krémmel vonom be, méghozzá három rétegben viszem fel egy Kenőkés segítségével.
    Az első réteg, egy morzsakabát volt: ez tulajdonképpen az első réteg krém, amit vékonyan felviszünk a tortára, és alaposan kidermesztjük. A morzsák ebbe a rétegbe kötnek bele, ezért amikor a befejező réteggel dolgozunk, abban már biztosan nem fognak kis morzsaszemek kóricálni.
  5. A második rétegnél már egy kicsivel több krémet használtam, és nedves Kenőkéssel megpróbáltam a legegyenletesebben eldolgozni a torta körül.
  6. A fehér csokoládés krémet nem dermesztettem, hanem erre vittem fel a színezett krémet – amit előzőleg CC ételfesték géllel színeztem rózsaszínre és lilára, végül összemostam a különböző színeket.

 

Nagyon megszerettem ezt a krémet. Hihetetlenül gyorsan elkészül, stabil, mégis könnyen lehet vele dolgozni, a színezése egyszerű, és eszméletlenül finom!  Próbáljátok ki bátran! 

Dia
Pionír Desszertblog