Cica torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Sablon: Cica farka, lába és a korona sablon

Elkészítés:

  1. Készítjük el a ízlés szerinti keksz tésztánkat, majd a leírás szerint elkészítjük és a megadott Cica farka, lába és a korona sablont kivágjuk, ráhelyezzük a tésztára körbevágjuk, sütőpapírral borított tepsiben megsütjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni és a korona hátulját olvasztott Candy Melts csokoládé pasztillák – fehér-val rögzített Nyalóka pálcikával megerősítjük.
  2. Elkészítjük a másfél adag fehér vajkrémet, amit a cica torta díszítéséhez használunk és négy részre osztunk. Maradjon kevés fehér krém (fül és korona díszítésre), kb. ugyanennyit színezzünk fekete gél állagú ételszínezővel (szem, orr, bajusz, száj), ugyanígy kevés kis krémet lila gél állagú ételszínezővel színezünk, ezzel írjuk fel a koronára a nevet és díszítjük a tetejét kis pöttyökkel. A megmaradt krémet rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezzük és majd ezzel díszítjük a Habzsákba töltött No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel a cicánkat.
  3. Készítjük el a 8 tojásos piskótát a cica tortához, süssük meg a 3 D-s labda sütőformában rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az ízlés szerinti krémmel az egyik fél gömböt, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg, majd éles késsel úgy alakítjuk, hogy középen egy kis gömb maradjon, ami az orra lesz, a többi részt pedig vájjuk ki, hogy az arc elkülönüljön az orrtól, így az arc rész picit az laposabb lesz. A másik félgömbből pedig faragjuk ki a cica pici testét és két darab fület (háromszög alakú) is kanyarítsunk ki belőle. A fej részből alul vágjunk le egy kb. 1.5 cm darabot, ott lesz a nyak rész. A két testrész illesszük össze és vajkrémmel össze tapasztjuk, ugyanígy járunk el a két fülecske, a láb és a farok esetében is, mely két utóbbit a cica torta testére ragasszuk a vajkrémünkkel.
  4. Töltsük habzsákba a rózsaszínnel színezett vajkrémünket és húzzuk meg a körvonalakat az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel (fül belseje, száj, szem, orr, láb körvonalait). Majd ezzel a rózsaszín vajkrémmel a No. 17 tip (csillag) kinyomócsőre cserélve végig csillagozzuk az egész cica tortát. Ha ezzel megvagyunk, akkor a fekete színű vajkrémmel és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel elkészítjük a szemet és a szempillákat, a szájat és a bajuszt. Majd az No. 12 tip (gömb) kinyomócsővel az orrot és a száj belső részét töltjük ki. A kezünkkel és kevés kukorica keményítővel óvatosan elegyengetjük ezeket a felületeket, hogy simák legyenek.
  5. Végül a koronát színezzük rózsaszín vajkrémmel és elegyengetjük spatula segítségével, díszítjük a képen látható módon lilára színezett vajkrémmel és felírjuk a koronára a gyermekünk nevét. Felrakjuk a cica torta tetejére, úgy, hogy a nyalókapálcikák alját beleszúrjuk a cica fejébe és végül a fehér vajkrémmel kis csillagokat No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel nyomunk a korona aljára.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.