Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos málnás tart recept

Citromos málnás tart recept

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 170 g szoba hőmérsékletű vaj
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 2 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 teáskanál vanília kivonat

A töltelékhez:

  • 15 dkg krémsajt
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál friss reszelt citromhéj
  • 1 1/2 csésze hideg habtejszín

A díszítéshez:

  • 1 doboz málna
  • porcukor szóráshoz

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a tart formákat sütőforma leválasztó sprayvel. Egy tálban gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, morzsás tésztát kapunk. Nyomkodjuk a tésztát a formákba alulról felfelé, hogy a szélén is legyen. A  felesleget vágjuk le. Süssük 16-20 percig, amíg aranybarna lesz. 15 percig hagyjuk a formában hűlni. Majd óvatosan vegyük ki a formákból és hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
  2. A töltelék hozzávalóit elektromos habverővel összekeverjük. No. 1 m díszítőcsővel ellátott eldobható habzsákba töltjük. Így töltjük meg a tésztáinkat. Tetejét málnával díszítjük és megszórjuk porcukorral.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés