Cseresznyés pite nyalóka

 

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze hideg vaj 4-be vágva
  • 1/3 csésze növényi margarin, hideg, 4-be vágva
  • 8-10 evőkanál hideg víz
  • 60 dkg cseresznyés pite töltelék:
    • 80 dkg magozott, felezett cseresznye
    • 1 teáskanál fahéj
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl folyadék (cseresznyelé, víz)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál víz

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A tésztához valókat ( liszt, só, vaj és annyi víz, hogy jól gyúrható de kemény tésztát kapjunk) gyúrjuk össze. Osszuk két részre. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára hűtőbe.
    A töltelékhez valókat összefőzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra. Béleljük a sütőlemezt szilikonos sütőpapírral.
  3. Egy kis tálban verjük fel a tojást 2 evőkanál vízzel.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát kb fél centi vastagra. Szúrjunk ki belőle 30 kört 7 cm-es kör kiszúróval. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
  5. Helyezzünk 15 kört az előkészített sütőlapra, 4 cm távolságra egymástól. Minden kör közepére rakjunk egy evőkanál cseresznyés tölteléket. Helyezzünk 1-1 nyalóka pálcikát a körök közepére. Egy ecsettel kenjük körbe e körök szélét a tojásos keverékkel. Tegyünk mindegyikre egy második kört és villa segítségével jól zárjuk le a pitéket a pálcika körül is.
  6. Mindegyiket kenjük meg tojással, szórjuk meg a fehér szórócukorral és mindegyik tetejébe vágjunk egy kis “X”-t szikével.
  7. Süssük 28-30 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékletre hűlve.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.