Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csupa csoki pite recept

Csupa csoki pite recept

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 tojásfehérje
  • fél bögre cukor
  • 200 gr kókuszreszelék
  • 1/4 bögre átszitált finomliszt

Töltelékhez:

Málna szószhoz:

  • 1 bögre málna
  • egy evőkanál porcukor

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük a tojásfehérjéket egy tálba, majd verjük ne túl kemény habbá, miközben folyamatosan tegyük hozzá a cukrot. Jöhet a liszt és a kókuszreszelék.
  3. Formaleválasztó sprayvel fújjunk ki egy pite forma vagy kivehető aljú pite formát és nyomkodjuk a tésztát az aljára, valamint az oldalára. Mehet a sütőbe 25 percig vagy amíg aranybarna színt kap. Hagyjuk a formában állni 5-10 percet majd emeljük ki és helyezzük hűtőrács amíg teljesen kihűl.
  4. A töltelékhez tegyük a tojássárgáját, valamint a tejszínt egy hőálló edénybe, melyet vízgőz felett besűrűsödésig folyamatosan keverjük. Keverjük bele a belga étcsokoládé és a brandyt, majd szilikon keverő lapáttal kevergessük míg a csokoládé elolvad, majd vegyük le a vízgőzről és hagyjuk kihűlni.
  5. Tegyük a belga fehér csokoládét, valamint a tejfölt egy hőálló edénybe és mehet ez is a vízgőz fölé, majd szilikon keverő lapáttal kevergessük míg a csokoládé elolvad, majd vegyük le a vízgőzről és hagyjuk kihűlni.
  6. A kétféle csokoládékrémet váltakozva kanalazzuk a kész tésztába, majd egy nyárs vagy villa segítségével kicsit kavarjuk meg a masszát, hogy márványos hatást érjünk el. Helyezzük hűtőbe 2 órára, vagy ameddig a töltelék megdermed.
  7. A málna öntethez a málnát pürésítsük és passzírozzuk át egy szitán, hogy a magokat eltávolítsuk, majd keverjük bele a porcukrot és egy szelet pite mellé kínáljuk.

Tálalás: hidegen, tejsznhabbal vagy jégkrémmel egyaránt tálalhatjuk.

Keresés