Csupa csoki pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 tojásfehérje
- fél bögre cukor
- 200 gr kókuszreszelék
- 1/4 bögre átszitált finomliszt
Töltelékhez:
- 2 tojás sárgája
- 3/4 bögre állati eredeti tejszín
- 170 gr belga étcsokoládé
- 170 gr belga fehér csokoládé
- 2/3 bögre tejföl
- 2 evőkanál konyak vagy brandy
Málna szószhoz:
- 1 bögre málna
- egy evőkanál porcukor
Eszközök:
- pite forma vagy kivehető aljú pite forma
- formaleválasztó spray
- tapadásmentes hűtőrács
- szilikon keverő lapát
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Tegyük a tojásfehérjéket egy tálba, majd verjük ne túl kemény habbá, miközben folyamatosan tegyük hozzá a cukrot. Jöhet a liszt és a kókuszreszelék.
- Formaleválasztó sprayvel fújjunk ki egy pite forma vagy kivehető aljú pite formát és nyomkodjuk a tésztát az aljára, valamint az oldalára. Mehet a sütőbe 25 percig vagy amíg aranybarna színt kap. Hagyjuk a formában állni 5-10 percet majd emeljük ki és helyezzük hűtőrács amíg teljesen kihűl.
- A töltelékhez tegyük a tojássárgáját, valamint a tejszínt egy hőálló edénybe, melyet vízgőz felett besűrűsödésig folyamatosan keverjük. Keverjük bele a belga étcsokoládé és a brandyt, majd szilikon keverő lapáttal kevergessük míg a csokoládé elolvad, majd vegyük le a vízgőzről és hagyjuk kihűlni.
- Tegyük a belga fehér csokoládét, valamint a tejfölt egy hőálló edénybe és mehet ez is a vízgőz fölé, majd szilikon keverő lapáttal kevergessük míg a csokoládé elolvad, majd vegyük le a vízgőzről és hagyjuk kihűlni.
- A kétféle csokoládékrémet váltakozva kanalazzuk a kész tésztába, majd egy nyárs vagy villa segítségével kicsit kavarjuk meg a masszát, hogy márványos hatást érjünk el. Helyezzük hűtőbe 2 órára, vagy ameddig a töltelék megdermed.
- A málna öntethez a málnát pürésítsük és passzírozzuk át egy szitán, hogy a magokat eltávolítsuk, majd keverjük bele a porcukrot és egy szelet pite mellé kínáljuk.
Tálalás: hidegen, tejsznhabbal vagy jégkrémmel egyaránt tálalhatjuk.