Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Farm torta készítése

Farm torta készítése

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Maci sütőforma használata3 D-s maci sütése

Elkészítés:

  1. Készítsük el a kiválasztott keksz tésztánk recept alapján, és a kiszúrókkal formázzunk állatokat és egy vasvillát vágjunk ki a tésztánkból, 8-10 perc alatt sütőben megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghúzzuk a körvonalukat a dekoráló- és öntőüvegekben olvasztott csokoládéval, majd azon belül színezzük őket olvasztott színes csokoládéval (fehér, piros csoki, étcsoki, tejcsoki). Tegyük hűtőbe, hagyjuk megdermedni őket, majd utána mindegyik hátuljára 2-2 db Nyalóka pálcikát rögzítünk olvasztott csokoládéval, melyeket a végén adunk majd az állatokkal a farmon tortánkhoz.
  2. Süsd meg a kis farmerünket a leírás utasítása alapján 3 D-s maci sütése 2 adag csokoládés cupcake tésztával. Amíg hűl, addig elkészítjük a 10 tojásos piskótát (torta alap) téglalap alakú tepsibe megsütve, majd sütőrácsra téve, hagyjuk ezt is kihűlni. Tetszés szerint megtölthetjük például  csokoládé krémmel is, amivel az állatokkal a farmon tortánkat is vékony rétegben kenjük körbe, hiszen jön a zöldre színezett fondantunk, amivel szépen borítjuk a tortánkat. A fondantot kerítés csíkokkal díszítjük a fehér vajkrémünkkel és a No. 47 tip (kosár) kinyomócsővel. Osszuk egyenlő részre a tortánk oldalát, és úgy készítsük el a kerítés palánkokat, úgy, hogy először az X-et vigyük fel és a függőleges oszlopokat, utána a felső és alsó vízszintes csíkokat.
  3. Kis farmerünket a díszítéséhez ültessük az alap torta tetejére, és a színezett vajkrémeket az No. 17 tip (szirom) kinyomócsővel visszük fel az állatokkal a farmon tortánkra. Osszuk 4 részre a vajkrémünket, egy adagot királykék gél állagú ételszínezővel (nadrág), egy adagot citromsárga gél állagú ételszínezővel (felső, kalap No. 104 tip (fodor) kinyomócsővel), egy adagot ekrü színű gél állagú ételszínezővel (arc, kéz), a legkisebb adagot pedig barna gél állagú ételszínezővel színezzük és már díszíthetünk is az No. 4 tip kinyomócsővel a szájat és a szemet, az No. 233 tip kinyomócsővel pedig a hajat készítjük. Spatulával pedig a sárga cipő talpát húzhatjuk simára.
  4. Végül szórjuk bele a keksz állatokat az állatokkal a farmon tortánk alapjába és a kisfiú kezébe a vasvillát, majd a zöldre színezett vajkrémünkkel készítsük el a füvet a tortára és köré.( fű minta készítése)

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés