Ferrero Rocher torta

Sokszor kapok olyan felkérést, amikor a torta témája egy ételt, desszertet vagy valami hasonló ehető dolgot formál meg.
Most sokunk kedvencét, egy kis csokoládés-mogyorós pralinét készítek el, melynek nem csak külsőleg, de belsőleg is

ugyanolyan az íze, mint magának a kis desszertnek, azaz a Ferrero Rocher-nak.

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

 1. Lépés:  A betöltött és kidermesztett torta burkolása.

Piskótáinkat két méretben süssük meg egy 25 cm átmérőjű sütőformában és egy 15 cm sütőformában. Hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően faraguk félgömb alakúra és töltsük be kívánt nutellás mogyorós ízű krémmel.

 

 

 2. Lépés: A félgömb illesztése.

Igaz, hogy egy gömb alakú tortáról beszélünk, itt azonban nem kell tökéletes gömbre törekednünk, legalábbis ami az alsó felét illeti, a fölső rész már lehet szabályos félgömb. Az alsó résznél azért nem baj, ha nem teljesen félgömb forma, mint egy focilabda, mivel fog kapni még egy kis arany kapszli formát. Következő lépésként adunk egy kis merevítést a tortánknak egy torta alátéttel ami megmeggyező méretű a félgömbünk átmérőjével, majd összerakjuk a két félgömböt.

 

 

  3. Lépés: A fondant alá dolgozás.

Forgatható tortadíszítő állványra helyezzük a tortát és hajlított nyelű kenőkés segítségével körbekenjük vajas krémmel és megszórjuk tört mogyoró darabkákkal.

A hűtőben kidermesztett tortánk felszínét tovább formázzuk, hogy a lehető legjobban emlékeztessen a végeredményre, ezért megadjuk a csomagolás gyűrt formájának a hatását úgy, hogy fehér színű cc fondantból vékony csíkokat formázunk és össze-vissza, szabálytalan módon elhelyezzük a torta egész felületére a képen látható módon. Ezt követően egy kicsit átkenjük még vajas krémmel a fondant csíkocskákat is, majd ismét kifagyasztjuk.

 

 

4. Lépés: A félgömb burkolása.

A torta burkolásához most is a barna színű cc fondantot választottam.A gömb forma felszínén a fondant alatt láthatjuk, hogy kitüremkednek a gyűrt hatást imitáló, kis vékony fondant csíkok.

 

 

 

 

  5. Lépés: A gyűrődések.

Ahhoz, hogy még élethűbbek legyenek ezek a kis gyűrődések, az ujjaink segítségével össze csippentve jobban láthatóvá tesszük ezeket.
 

 

 6. Lépés: A torta festése.

Ha ezzel megvagyunk arany színű CC ételfesték port kell egy nagy fejű dekorecset segítségével felvinnünk a felületre, melyet szét kenünk az egész gömb formán.

Volt már róla szó, hogy az arany festés használata során az arany árnyalatát akkor kapjunk meg legszebben, ha az arany színű ételfesték port barna színű felületre viszem fel, jobb fedést biztosít, mintha csak egy sima fehér felületre vinnénk fel azt.

A porfesték használata után, még folyékony arany színű airbrush ételfestéket felviszünk Airbrush szórópisztoly VAGY arany ételfesték spray segítségével egy réteget, ezzel el is készült a golyó része.

 

7. Lépés: Elkészítjük a kapszli forma két arany színű díszcsíkját. Ehhez barna színű cc fondantból csíkokat vágunk és dekorecsettel,  arany színű ételfesték porral megfestünk.

Hátra van még a kis tartó kapszli formánk, melyhez barna színű cc fondantot fekete színű CC ételfesték géllel sötétebb barnára színezzük és egy szélesebb csíkot vágunk belőle. Ennek a csíknak a méretét mindig a gömb formája határozza meg, igazából annyira van szükségünk, mintha csak bele helyeznénk a kis desszert golyót. Az aranyra festett fondant csíkokat cc ehető ragasztóval rögzítjük az előre kinyújtott barna kapszli formára.
 

 

  8. Lépés: A fondant szalag fodrozása.

Következő lépésként a kapszli formánkat hullámossá tesszük, amihez fogunk egy műanyag tartó rudat és ezt alá tesszük a sötétbarna fondantunk alá. A kinyújtott kapszli forma esetében végig haladunk a műanyag tartó rúddal és hullámozzuk a képen látható módon a Ferrero Rocher tortánk csomagolását.

 

 

 

9. Lépés: Az utolsó simítások.

Most, hogy megvan a hullámos kapszli formánk felhelyezzük a torta köré.

Ha van segítségünk, éljünk a lehetőséggel, mert ketten egyszerűbb felrakni, mint egyedül. Fontos, hogy a hullámok megtartsák formájukat, az alsó részét a gömbforma tövébe nyomkodjuk, még a felső részénél ügyeljünk arra, hogy a hullámok úgy érjenek a tortához, ahogy a képen is láthatjuk.
 

 

 10. Lépés: A felirat.

Szinte már kész is vagyunk a tortával, ami még hátra van az a feliratot amit el kell készítenünk. Vágjunk ki ehhez sötétbarnára színezett cc fondantból egy ovális alakot, majd ugyanezt megismételjük egy kicsit kisebb méretben, fehér színű cc fondantból és a fehér ovális fondant alakunkat a barna színű fondantra ragasztjuk.

Erre elkészítjük a barna színű CC ételfesték géllel a feliratot, melyet egy vékony dekorecsettel írunk meg.

TIPP: Amikor szöveget írunk egy adott méreten belül, mindig középről induljunk el vagy jobbra vagy balra, és ehhez viszonyítva írjuk meg a fennmaradó betűket. Ha kész vagyunk a felirattal, már csak a torta tetejére kell helyeznünk.

 

Agócs Norbert
Burny’s Cakes

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!