Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fondant répa készítése

Fondant répa készítése

Holnap érkeznek a locsolók! Annak érdekében, hogy garantáltan tátva maradjon a szájuk, mutatok nektek egy újabb húsvéti dekorációs ötletet, amivel fel tudjátok dobni az ünnepi asztalra szánt süteményeiteket!

Ezeknek a répáknak az elkészítése éppen csak egy kicsivel nehezebb, mint a tojásoké.

Hozzávalók:

Eszközök:

  • Kés
  • Fogpiszkáló

Elkészítés:

  1. Színezzük a cukormasszát! Elsőként a répákat fogjuk elkészíteni, és csak utána a zöldjét. Egy fogtisztító pálcika segítségével az átgyúrt fondantra felvisszük a sárga (2/3) és a piros (1/3) ételfestéket. Élénk színeket szeretnénk elérni, úgyhogy bátran adagoljuk a színező anyagot! (Kókuszzsíros kézzel dolgozzunk, és kevésbé fog a tenyerünkhöz ragadni a massza! De ha így is túl lágynak ítéljük meg, tehetünk hozzá egy kis porcukrot is!)
  2. A masszát kigömbölyítjük. A tenyerünkbe vesszük és a mutatóujjunk segítségével az egyik végét elvékonyítjuk! Addig hengereljük, ameddig el nem érjük a kívánt formát!
  3. Egy fogtisztító pálcika segítségével formázzuk. A pálcikát merőlegesen tartjuk, és egymással párhuzamos mélyedéseket készítünk a répa felületére! Végül a tetejébe lyukat fúrunk a pálcikával, ide fogjuk beleszúrni a zöldjét! Félretesszük száradni!
  4. Színezzük meg a következő adag masszát, ezúttal zöld ételfestékkel!
  5. A fondatot kigömbölyítjük, majd a mutatóujjunk segítségével ellapogatjuk! A két szélét felpöndörítjük, ezáltal kis tölcsért kapunk! A végét elvékonyítjuk, a szélét bevagdossuk! Kicsit száradni hagyjuk.
  6. A répán lévő lyukba ehető ragasztót csepegtetünk és beleszúrjuk a zöldjét! Félretesszük száradni, megvárjuk, míg a ragasztó megköt!

El is készült a répácskánk! Használjátok az ötletet bátran! Vidám húsvétot kívánok nektek! 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata torta díszítés

Keresés