Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fondant unikornis készítése

Fondant unikornis készítése

Tudnotok kell, hogy hobbicukrászként csak olyan kérésekre szoktam rábólintani, amiknek a megvalósítása már nem okoz különösebb gondot vagy fejtörést – megjártam már párszor a merészséggel.  Most mégis egy olyan technikát választottam, ráadásul teljesen önkéntes alapon, ami számomra egyelőre teljesen idegen, ezért sikerült elég rendesen kimozdítania a komfortzónámból. 

A figurakészítés egy kicsit bonyolultabb, összetettebb folyamat, főleg ha nem a megúszós vége felől közelítjük meg a témát, és minél részletesebben próbáljuk megalkotni a kiválasztott elemet.  Most mutatok egy olyan figurát, amivel igazán érdemes elbíbelődni, mert a végeredmény bizony magáért beszél! 

Ezen belül is a díszítő elemeket is szeretném bemutatni, amihez természetesen minden eszközt és terméket be tudsz itt az oldalon szerezni, csak kattints a termékek linkjére a receptek leírása közben, és már teheted is a kosárba azt!

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

 

  • 1., Lépés: Unikornis alapjai.

Az unikornis testéhez kizárólag fehér színű CC fondantot fogunk használni. Szükségünk lesz: 1 db nagyobb gömbre (test), 1 db közepes gömbre (fej), 2 db kisebb gömbre (hátsó lábak), 2 db még kisebbre (mellső lábak). A gömböket felhasználás előtt Tylose / CMC por porral kevertem, ennek köszönhetően a fehér fondant sokkal kezelhetőbbé válik, és gyorsabban is szárad, ami a folyamatos haladást is lehetővé teszi.

  • 2. Lépés: A test készítése.

Elsőként a testét készítjük el, ugyanis ennek száradnia kell. A legnagyobb gömbünket fogjuk, és az egyik végét, mintha csak tojást formáznánk, elvékonyítjuk a tenyerünk külső élével. Fontos, hogy tényleg elnyújtott legyen a test, különben nem lesz esztétikus a figuránk. Félretesszük száradni, és amikor már kiszáradt kissé, középre beleszúrunk egy méretre vágott virágdrót darabot. Ez fogja majd összetartani az ehető ragasztó mellett a testét és a fejét.

  • 3. Lépés: A fej formázása.

Ameddig a test szárad, el tudjuk készíteni a lábakat is. Az előre kigömbölyített fehér színű CC fondant golyók egyik végét elnyújtjuk, a másikat párszor hozzáütögetjük a felülethez, hogy igazán patás hatást kapjunk. Ezt megtesszük mind a 4 db gömbbel.

A hátsó lábakat hagyhatjuk egy kicsit vaskosabbra, de a mellsőket érdemes jobban elvékonyítani, hogy kecses lábai legyenek az unikornisnak. Számolnunk kell azzal is, hogy a lábak még egy kis korongnyi patát is fognak kapni, azokkal együtt érjen fel a láb az unikornis nyakáig. A lábakat hozzáigazítom a testhez, hogy azok még lágyan felvegyék a test vonalát, és száradni hagyom őket.

 

4. Lépés: Az unikornis szarv készítése

Ehhez lecsípek egy darabot a fehér színű CC fondantból, és CC fekete színű CC ételfesték géllel szürkére színezem. Ezt a lépést akár ki is hagyhatnám, hiszen a végén ezüst porral is le fogom festeni, viszont a szürkére felvitt ezüst festék sokkal szebb hatást fog nyújtani, mintha fehérre vinném fel.

A szürke masszából letépek egy kisebb darabot, és elnyújtom. A hurkát félbehajtom, és gyors mozdulattal megcsavarom. Kissé meghengergetem, ügyelek arra, hogy a vége egyneművé váljon. Félreteszem száradni, és amikor kissé megkötött az anyag, méretre vágom, az aljába pedig finoman egy virágdrótot szúrok.

A dróttal együtt beleszúrom egy darabka hungarocellbe, és alkoholba mártott ecsettel felviszem rá az ezüst színű CC ételfesték port. Hagyom száradni.

A maradék szürke anyagból elkészítem a patákat is. Ehhez négy kis gömböt lecsippentek a masszából, és egyszerűen ellapítom őket. A korongokat ehető ragasztóval rögzítem a lábakhoz. A szarvához hasonlóan ezeket is lefestem ezüst színű ételfestékporral.

 

5. Lépés: Összeállítom az unikornist.

A virágdrót körül beragasztózom a felületet, és ráhelyezem a fejét a testére. Figyelek arra, hogy még véletlenül se nyúljak bele a festésbe. Beragasztózom a hátsó-, és a mellső lábakat, méghozzá azokon a pontokon, ahol az unikornis testével érintkeznek. Hozzáillesztem a testhez a lábakat, és hagyom, hogy megkössön a ragasztó.

Ameddig a lábak száradnak, a feje búbját is beragasztózom, és beleszúrom a szarvát. Készítek neki 2 db kis fület. Egy darabka fehér, kinyújtott masszából apró köröket szaggatok, és a végeiket, kis kagyló formában összecsippentem. A közepüket az arcpírhoz hasonlóan megfestem. Hagyom a füleket is száradni.

Előveszem az előre színezett CC fondant -hercegnős fondantokat, és kis hurkákat készítek belőlük, amiket aztán tetszőlegesen elrendezgetek az unikornisom fején, elkészítem belőlük a sörényét és a farkát. Színes kis csillagokat is szaggattam a masszából, amiket szintén ráragasztottam a figurára. A fülek helyét közben beragasztózom, és beleszúrom a még lágy fürtök közé.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata torta díszítés

Keresés