Fordított körte torta

Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • olvasztott vaj 4 evőkanál + 1/2 csésze
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 érett körte hámozva és 1 cm-es szeletekre vágva
  • 1 1/3 csésze finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 2/3 csésze kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1/3 csésze tej
  • vanília fagylalt a tálaláshoz

 Eszközök:

 Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük elő a torta formát.
  2. Egy kis tálban keverjük össze vajat a barna cukorral és gyömbérrel. Ezt simítsuk szépen a forma aljába. Erre rendezzük a körteszeleteket.
  3. A tésztához a lisztet, sütőport és sót összekeverjük. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel kikeverjük a kristálycukrot a ½ csésze vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, ezzel is jól kikeverjük. Ehhez keverjük hozzá a lisztes keveréket és a tejet felváltva. Mikor egynemű a tésztánk ráöntjük a körteszeletekre.
  4. Süssük kb. 37-39 percig, fogpiszkáló próbáig. Hagyjuk a formában hűlni 5 percig. Azután hűtőrácson hűtsük.
  5. Ha langyosra hűlt vanília fagyival tálaljuk!

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!