Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hímzett virág mintás cupcake

Hímzett virág mintás cupcake

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Süssük meg a muffinokat! A kedvenc és bevált muffin receptünket követve keverjük ki az alap tésztát majd ezt töltsük bele fehér muffin kapszlikba. Miután kisütöttük hűtőrácson pihentetve hagyjuk őket teljesen kihűlni!
  2. Színezzük meg a cukormázat! A felsorolt ételszínezékekkel színezzünk be 1-1 csészényit égszínkékre, barack és ekrü színűre. Színkeverés segítségével színezzünk be további 1-1 csészényi használatra kész cukormázat közép lilára illetve halvány kékre. A közép lila szín eléréséhez először használjuk a lila ételfesték gélt, majd a lilára színezett masszához adjunk további egy fogpiszkálónyit a pink gélből is. A halvány kék színhez pedig az előre királykékre színezett cukormázhoz adjunk egy fogpiszkálónyi lila ételszínezőt és keverjük össze a masszánkat. A maradék cukormázhoz ne keverjünk semmilyen festéket arra a hímzett mintázat eléréséhez fehér színben lesz szükségünk.
  3. Kenjük be a beszínezett cukormázakkal a muffinjainkat! A spatula segítségével vigyük fel a színes cukormázakat (égszínkék, barackszínű, ekrü, közép lila, halvány kék) a már teljesen kihűlt muffinjainkra és így készítsük el a kidekorálandó cupcake-ket.
  4. Dekoráljuk ki az elkészült cupcake-et! Egy darab eldobható habzsákot szereljünk fel az no. 1-es díszítőcsővel majd a habzsákot töltsük be a fehér cukormázzal. Először a virág mintázat körvonalának elkészítésével kezdjük a dekorálást- ehhez segítségünkre lehet, ha előzőleg egy virág kiszúró segítségével megjelöljük a mintát a cukormázban, ami egy fajta vezető mintaként funkcionál majd. Először a körvonallal kezdjük majd ezután haladjunk befelé a belső mintázat elkészítésével. Ügyeljünk arra, hogy a kitöltéshez szép vékony vonalakat csináljunk és amennyire lehet szorosan egymás mellé. Miután kitöltöttük a virág mintát ismételten menjünk át a körvonalán a virágnak ám most az előbbi lágy vonalak helyett nyomjuk erősebben a zsákunkat, hogy így egy kicsit vastagabb, markánsabb körvonalat kapjunk.

Az egyéb kitöltő elemek (pl.: szár, indamintázat,stb.) használjuk a gyöngysor minta technikát.

Ugyanazzal a technikával, amit alkalmaztunk a virágmintázat elkészítéséhez alkothatunk leveleket is a cupcake-re.

Végső simításként feldobhatjuk az elkészült cupcake-et egy pár kis gömb mintázattal vagy gyöngyház fehér gyöngyökkel egyaránt.

Videós segítség:

 

 

Keresés