Jack Daniel’s torta
                                
            Következő torta esetében egy újabb technikát mutatok be, mely egy nagyon egyszerű díszítési mód lesz.
Hozzávalók:
- CC fondant – fekete 1 kg
 - CC fondant – tejcsoki barna 1 kg
 - CC ételfesték gél – fekete
 - CC ételfesték gél – testszín
 - CC ételfesték gél – barna
 - Ételszínező – fehér
 - CC isomalt – 500 gr
 - .CC ehető ragasztó – 12 ml
 - vajkrém
 
Eszközök:
- Sütőforma – 20 cm Wilton
 - Fondant nyújtó – 15 cm Wilton
 - Fondant nyújtó – 50 cm Wilton
 - Fondant nyújtó sablon – Új 60 cm x 60 cm
 - Forgatható tortadíszítő állvány
 - Marcipán, fondant modellező – erező
 - Dekorecset – no. 0-ás vékony
 - Modellező penge
 - Kenőkés – hajlított, 33 cm
 - Airbrush készülék
 
Elkészítés:
	
 1. Lépés:  A betöltött és kidermesztett torta burkolása.
Piskótáikat 20 cm átmérőjű sütőformában megsütjük, majd hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően töltjük be a kívánt ízű krémmel, majd ismét hűtés következik. A fondant alá dolgozás a következő lépés, így forgatható tortadíszítő állványra helyezzük a tortát és hajlított nyelű kenőkés segítségével körbekenjük vajas krémmel a tortánkat és ki fagyasztjuk .
TIPP: ha több tortát készítünk egyszerre, és ezek közül esetleg több kerek forma is készül, akkor érdemes megjelölni valamivel a tortákat, hogy melyik torta kinek készül. Például írhatunk rá cetlit, vagy egyszerűen csak a vajas krémbe bele rajzoljuk vagy írjuk a torta nevét vagy jövőbeli tulajdonos nevének kezdőbetűjét. Ezen a tortán egy Whisky feliratot láthattok. 
	
                
                                                
                    fondant használata
                
                                                
                    torta díszítés
                
                                                
                    formatorta receptek
                
                            

