Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Macaron töltéséhez krém - CC Belga fehércsokoládés ganache

Macaron töltéséhez krém - CC Belga fehércsokoládés ganache

Sosem győztem hangsúlyozni a megfelelő minőségű alapanyagok használatának fontosságát, de amióta a Cake Company csokoládéival dolgozom, ez hatványozottan igaz rám!

Emlékszem, néhány hónapja még a legnagyobb “gasztromumusom” a fehér csokoládé volt, ami hihetetlenül kényes egy alapanyag. Korábban már beszéltem nektek arról, hogy mire ügyeljetek a beszerzése során, most viszont arról a krémről írnék, amit heti szinten készítek, és egy másik nagy mumushoz, a macaron töltéséhez szoktam használni. Ez a krém pedig nem más, mint a “ganache”.

Azt vallom, hogy ha már annyi időt fordítunk a macaronok elkészítésére, akkor a töltelékkel már ne pepecseljünk annyit! Erre egy kiváló opció lehet a következő alaprecept, ami tulajdonképpen két főbb alkotóelemből áll: csokoládé (200 g) és tejszín (100 g), mégis megannyi lehetőséget hordoz ízesítés tekintetében!

Hozzávalók:

Elkészítése:

1. A tejszínt feltesszük melegedni, és ameddig forráspont közeli állapotba nem kerül, összetördeljük a csokoládét.

2. A meleg habtejszínt ráöntjük az összetördelt csokoládéra, és várunk néhány percet, hogy a meleg folyadék kellőképpen megolvassza a csokoládét. A krémet egy spatula segítségével átkeverjük. Lefedjük frissen tartó fóliával úgy, mikor is a fóliát közvetlenül a krémre simítjuk. Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy visszadermedjen a töltelékünk.

3. A kihűlt krémet néhányszor átkeverjük, habzsákba töltjük, és a macaronok közepébe nyomjuk.

Dia, a Pionír desszertblog szerzője

Tartalomhoz tartozó címkék: tortakrém

Keresés