Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karamellás almás pite

Karamellás almás pite

Hozzávalók:

  • 4 db Granny Smith alma (hámozva, kimagozva, felkockázva 1 cm)
  • 1 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag mirelit linzer tészta
  • 1/4 csésze karamell öntet

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben a vajon az almát a cukorral, sóval, fahéjjal, tejjel és szerecsendióval közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig pároljuk amíg az alma villával összenyomható lesz kb. 15 perc. Akkor meghintjük a liszttel újra forraljuk. A tűzről lehúzva folyamatos kevergetés mellett kissé kihűtjük.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a kiengedett pitetésztánkat. Szúrjunk ki belőle köröket a mini pite kör alakú kiszúróval összesen 8 db-ot. Ha kell közben gyúrjuk össze és nyújtsuk ismét ki a tésztát. Fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel a sütőformát. 4 üregbe nyomkodjunk egy-egy kör tésztát, hogy az oldalán is legyen. Egyenletesen osszuk el bennük az alma tölteléket és borítsuk be őket ismét egy-egy kör tésztával. Az alsó és felső tészta széleit jól nyomkodjuk össze. A felső tésztát metsszük be középen keresztbe egy éles késsel.
  3. Süssük kb. 15-20 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni 15 percig. Utána hűtő rácsra kitéve hagyjuk kihűlni.
  4. Csak tálalás előtt öntsük a pitékre a karamell öntetet.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés