Katica torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készítjük el a 8 tojásos piskótát, süssük meg a 3 D-s labda sütőformában rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az ízlés szerinti krémmel az egyik fél gömböt, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. A másik félgömbből pedig faragjuk ki a katica fejét.
  2. Készítsük el a fél adag vajkrémet és vonjuk be vele a tortánkat kívülről, ehhez rögzítjük majd a fondantunkat. A kész fehér fondantot válasszuk ketté, színezzük egyik felét piros gél állagú ételszínezővel a másikat fekete gél állagú ételszínező és vonjuk be a nagyobb félgömböt a pirossal, a kisebbet a feketével. A maradék fekete fondantot újra összegyúrva, majd kinyújtva, 2-3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatva a kis pöttyöket, kis vajkrém segítségével rögzítsük a katica hátára, majd szintén vajkrémmel illesszük össze a fejet és a testet.  A katica száját, pedig a maradék piros fondantból készítjük és vajkrémmel rögzítjük.
  3. Jöhet a maradék fehér vajkrémünk, amivel elkészítjük a  szemeket az No. 4 tip kinyomócsővel, majd színezzük a krémet feketére a No. 2 tip kinyomócsővel a szemeket nyomunk a helyére.
  4. Végül a fekete fondantunkba burkolt nyalóka pálcikát beleszúrjuk a katica buksijába és az No. 2 tip kinyomócsővel két kis fekete gömböt nyomunk a tetejére.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.