Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kincsesláda formatorta

Kincsesláda formatorta
A következő torta egy Kincses láda formát fog ölteni. 
 
1. Lépés: 
 

A torta formája egyszerű. Piskótáinkat téglalap alakú sütőformában megsütjük, majd hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően töltjük be a egy kenőkés segítségével kívánt ízű krémmel, majd ismét hűtés következik.

A kincsesláda torta két részből áll, az alsó rész egy téglatest, a felső része, ami a teteje lesz, egy fél henger alak. A fondant alá dolgozás a következő lépés, így forgatható tortadíszítő állványra helyezzük a tortát és hajlított nyelű kenőkés segítségével körbekenjük vajas krémmel a tortánkat és ki fagyasztás után  a barna színű fondantot Fondant nyújtó sablonra helyezve tudjuk legkönyyebben kinyújtani, amihez használjunk nagy méretű Fondant nyújtót. A kinyújtott barna színű cc fondanttal leburkoljuk a kincsesláda formatortánkat.

 

 
2. Lépés: A téglatest burkolása
 

A tégla test formánál nem baj, ha nem sarkos és szögletes vonalú a burkolás, mivel a kiegészítő részek, amik rákerülnek kialakítják majd a szögletes láda formát.

 

 

 
3. Lépés: A kincses láda formatort a fa erezete
 
Ahhoz, hogy a láda alsó része úgy tűnjön, mintha deszkákból állna, első lépésként vízszintesen körben megfelezzük egy vonallal amivel két részre osztjuk a tortát, mintha két deszka lenne egymáson. Ezt követően a fondant erező eszközzel barázdákat húzunk a torta oldalába, mintha az, a fa erezete lenne.

Ugyanezt megcsináljuk a láda felső részével is, csak itt hat részre osztjuk és az oldalán is ketté osztjuk a képen látható módon.

 

4. Lépés: A torta festése
 

Ahhoz, hogy élethű hatást keltsünk Airbrush készülékkel sötétbarna festékkel meg fújjuk a ládát. 

 

 

 

 
 
 

A láda oldalán a vaspántokat arany színűre festjük, ehhez barna színű cc fondantot nyújtunk és az arany színű CC ételfesték port egy ecset segítségével átkenjük a kinyújtott barna színű cc fondant lapot és felosztjuk 2,5 centiméter szélességű csíkokra, melyek a Kincsesláda vaspántjait fogják alkotni. 

 
 
6. Lépés: A kincsesláda formatorta összeállítása
 

A képen látható módon minden irányba és oldalra ehető ragasztóval felragasztjuk ezeket a pántokat. 

 
 
 
 Ahhoz, hogy a kincses láda teteje egy kicsit nyitva legyen, úgy adjuk meg a merevítését, hogy a hátsó két merevítő rudat a torta szintjének megfelelő nagyságra várjuk, az első kettőt viszont nagyobbra, így ha ráhelyezzük a tetőt az eleje a ládának egy kicsit nyitva lesz.
Minél magasabbra hagyjuk az első kettő merevítő rudat, annál jobban lesz nyitott a láda.

 

 

 
 
 
 7. Lépés: A kincsesláda formatorta díszítése
 
A Kincsesláda pántjait tetszőlegesen díszíthetjük. Ehhez most egy habzsákba való no. 4 B díszítőcsövet választottam, melynek a hegyes végével mintákat szúrtam a pántokba.
 

Ebben a kincsesládában igazából nem kincsek vannak, hanem lángnyelveket készítünk. 

 

 
 
8. Lépés: A lángok elkészítése.
 
Ehhez sárga színű CC fondantból, a képen látható módon egy szike segítségével lángokat vágunk ki tetszőleges méretben és formában. A lángok ahhoz, hogy elnyerjék végleges színüket további színezésen vesznek részt. A piros színű CC ételfesték géllel megfújjuk a lángokat, melyeket a képen látható módon a a láda nyílásába helyezzük, mintha onnan törnének elő.
 
A torta köré homokot szórunk, ami lehet édes morzsa vagy lehet darált keksz is.
Ezzel el is készült a tortánk ha szeretnénk módosíthatjuk a lángokat pénzérmék rá mellyel valódi Kincsesláda formát alkothatunk.

 


 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata formatorta receptek

Keresés