A következő torta egy Kincses láda formát fog ölteni.
Hozzávalók:
Eszközök:
Elkészítés:
1. Lépés:
A torta formája egyszerű. Piskótáinkat téglalap alakú sütőformában megsütjük, majd hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően töltjük be a egy kenőkés segítségével kívánt ízű krémmel, majd ismét hűtés következik.
A kincsesláda torta két részből áll, az alsó rész egy téglatest, a felső része, ami a teteje lesz, egy fél henger alak. A fondant alá dolgozás a következő lépés, így
forgatható tortadíszítő állványra helyezzük a tortát és hajlított nyelű
kenőkés segítségével körbekenjük vajas krémmel a tortánkat és ki fagyasztás után a barna színű fondantot
Fondant nyújtó sablonra helyezve tudjuk legkönyyebben kinyújtani, amihez használjunk nagy méretű
Fondant nyújtót. A kinyújtott
barna színű cc fondanttal leburkoljuk a kincsesláda formatortánkat.
2. Lépés: A téglatest burkolása
A tégla test formánál nem baj, ha nem sarkos és szögletes vonalú a burkolás, mivel a kiegészítő részek, amik rákerülnek kialakítják majd a szögletes láda formát.
3. Lépés: A kincses láda formatort a fa erezete
Ahhoz, hogy a láda alsó része úgy tűnjön, mintha deszkákból állna, első lépésként vízszintesen körben megfelezzük egy vonallal amivel két részre osztjuk a tortát, mintha két deszka lenne egymáson. Ezt követően a fondant erező eszközzel barázdákat húzunk a torta oldalába, mintha az, a fa erezete lenne.
Ugyanezt megcsináljuk a láda felső részével is, csak itt hat részre osztjuk és az oldalán is ketté osztjuk a képen látható módon.
4. Lépés: A torta festése
Ahhoz, hogy élethű hatást keltsünk Airbrush készülékkel sötétbarna festékkel meg fújjuk a ládát.
6. Lépés: A kincsesláda formatorta összeállítása
A képen látható módon minden irányba és oldalra ehető ragasztóval felragasztjuk ezeket a pántokat.
Ahhoz, hogy a kincses láda teteje egy kicsit nyitva legyen, úgy adjuk meg a merevítését, hogy a hátsó két merevítő rudat a torta szintjének megfelelő nagyságra várjuk, az első kettőt viszont nagyobbra, így ha ráhelyezzük a tetőt az eleje a ládának egy kicsit nyitva lesz.
Minél magasabbra hagyjuk az első kettő merevítő rudat, annál jobban lesz nyitott a láda.
7. Lépés: A kincsesláda formatorta díszítése
A Kincsesláda pántjait tetszőlegesen díszíthetjük. Ehhez most egy habzsákba való no. 4 B díszítőcsövet választottam, melynek a hegyes végével mintákat szúrtam a pántokba.
Ebben a kincsesládában igazából nem kincsek vannak, hanem lángnyelveket készítünk.
8. Lépés: A lángok elkészítése.
Ehhez sárga színű CC fondantból, a képen látható módon egy szike segítségével lángokat vágunk ki tetszőleges méretben és formában. A lángok ahhoz, hogy elnyerjék végleges színüket további színezésen vesznek részt. A piros színű CC ételfesték géllel megfújjuk a lángokat, melyeket a képen látható módon a a láda nyílásába helyezzük, mintha onnan törnének elő.
A torta köré homokot szórunk, ami lehet édes morzsa vagy lehet darált keksz is.
Ezzel el is készült a tortánk ha szeretnénk módosíthatjuk a lángokat pénzérmék rá mellyel valódi Kincsesláda formát alkothatunk.