Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kinder tojás torta

Kinder tojás torta

Most egy olyan tortáról készítettem nektek beszámolót, ami minden kisgyerek kedvence tud lenni.
Egy olyan kis édességet, csokoládét öntöttem torta ablakba, ami nem csak csoki, hanem játék is egyben.
Talán már sejtitek miről is van szó. Ez egy kinder tojás formatorta.

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

 1. Lépés: A torta faragása

Ehhez a tortához az egyszerűbb formát kell készíteni, egy fekvő állapotú fél kinder tojás készítését láthatjátok. TIPP: Mivel az igazi kinder tojás játékot is tartalmaz, ezért akár a tortába is rejthetünk egy kis ajándékot, amit vagy egy nagyobb kapszulába rejtünk el vagy kellőképpen becsomagolva (folpackba) építünk be a tortába.
Piskótáikat téglalap alakú sütőformában megsütjük, majd hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően töltjük be a egy kenőkés segítségével kívánt ízű krémmel, majd ismét hűtés következik.

 

2. Lépés: A torta faragása

Első lépésként a tortát faragjuk ki tojás alakúra. Ügyeljünk arra, hogy a tojás csúcsa legyen kicsit hegyesebb és fölfelé laposodjon, míg a középső része ducibb majd az alsó felé megint csak gömbölyded legyen a képen látható módon.

 

 

 

 3. Lépés: A burkolás előkészítése

A fondant alá dolgozás a következő lépés, így forgatható tortadíszítő állványra helyezzük a tortát és hajlított nyelű kenőkés segítségével körbekenjük vajas krémmel a tortánkat és ki fagyasztjuk.

Talán az egyik legegyszerűbb forma a burkolás szempontjából. Annyira jók az ívek a tortán, hogy szinte lehetetlen elrontani, hiszen ahogy ráterítjük a kinyújtott fondantot már kész is…

 

 

4. Lépés: A torta fondanttal való burkolása

Most is, mint mindig fehér színű CC fondantot nyújtottam, és ezzel burkoltam be a tortát. A könnyű burkolást elősegíti, ha a fondant masszánkat Fondant nyújtó sablonon nyújtjuk ki fondant nyújtó segítségével, hiszen így nem kell a munka felületről megemelnünk a fondantot, hanem a nyújtó sablonon lévő masszánkat csak ráhelyezzük a vajkrémes tortánkra, máris jöhet az igazgatás.

 

 

  5. Lépés: A fondant színezése

A következő lépésként narancssárga színű CC gél festékkel színezzük meg a fehér a fehér színű CC fondantot.

Kinyújtjuk fondant nyújtó segítségével és egy modellező penge segítségével bele vágjuk a hullámokat a képen látható módon.

 

 6. Lépés: Díszítés

Amikor a tortára rakjuk a narancssárga hullámot ügyeljünk arra, hogy kellő helyet hagyjunk a szövegnek is. Először csak “próbáljuk” oda a narancssárga masszánkat a kinder tojás tortánkra, majd mikor biztosak vagyunk, hogy jó helyen van, akkor rögzítsük csak azt ehető CC ragasztóval a narancsos részt. Ha az ehető ragasztóval előtte kenjük be a tojás formatortánkat, akkor nem fogjuk tudni beállítani a megfelelő helyzetbe a narancssárga hullámos részt.

 

 

7. Lépés: A betű készítése

A betűket színes fondantból vágtam ki, melyekhez szintén CC gél festéket használtam. Színeztem több fondantot is piroscitromsárgazöldégszínkékfekete és még egyszer a narancssárga.

TIPP: Először mérjük le, mekkora betűre lesz szükségünk, így a kis fondant nyújtóval kinyújtott színes fondantokból akkora szélességű csíkokat vághatunk egy modellező penge  segítségével, majd kivágjuk a kívánt betűtípust, amit egy valódi kinder tojásról is vehetünk.

8. Lépés: A betűk

Először a meglepetés feliratot, majd a kinder szót is vágjuk kis és helyezzük a tortára. TIPP: Arra törekszünk, hogy középre sikerüljön helyezni a feliratot, ezért először rakjuk fel a meglepetés szó középső betűjét, majd induljunk el balra majd jobbra a betűk felpakolásával egyesével. A kinder szónál ugyan így járunk el.

Már csak egy kis fehér színű csepp alak hiányzik a narancssárga részre, illetve egy kék színű téglalap alak, rajta egy felirat fehér színnel amihez fehér cc gél festéket használtam. Egyszerű de mégis nagyszerű kis tortát tudtunk így készíteni.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés