Klasszikus epres pite és friss bazsalikommal

Hozzávalók a tésztához (24 cm-es forma):
-
250 g liszt
-
150 g vaj (hideg, kockázva)
-
1 tojás
-
2 evőkanál cukor
-
csipet só
-
1-2 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
-
300 g friss eper (fele pürésítve, fele darabolva)
-
1 ek citromlé
-
2 ek cukor
-
1 ek étkezési keményítő
Díszítéshez:
-
Friss eper félbevágva
-
Bazsalikomlevelek
Elkészítés:
-
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, pihentesd hűtőben 30 percet.
-
A töltelékhez turmixold az eper felét citromlével, cukorral és keményítővel. A másik felét apróra vágva keverd bele.
-
Nyújtsd ki a tésztát, tedd a kivajazott piteformába.
-
Öntsd bele az eperkrémet, süsd 180°C-on kb. 35–40 percig, míg a széle aranybarna lesz.
-
Hűtsd le, majd friss eperrel és bazsalikommal díszítsd.