Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Klasszikus epres pite és friss bazsalikommal

Klasszikus epres pite és friss bazsalikommal

Hozzávalók a tésztához (24 cm-es forma):

Töltelékhez:

  • 300 g friss eper (fele pürésítve, fele darabolva)

  • 1 ek citromlé

  • 2 ek cukor

  • 1 tk vaníliakivonat

  • 1 ek étkezési keményítő

Díszítéshez:

  • Friss eper félbevágva

  • Bazsalikomlevelek

Elkészítés:

  1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, pihentesd hűtőben 30 percet.

  2. A töltelékhez turmixold az eper felét citromlével, cukorral és keményítővel. A másik felét apróra vágva keverd bele.

  3. Nyújtsd ki a tésztát, tedd a kivajazott piteformába.

  4. Öntsd bele az eperkrémet, süsd 180°C-on kb. 35–40 percig, míg a széle aranybarna lesz.

  5. Hűtsd le, majd friss eperrel és bazsalikommal díszítsd.

 

Keresés