Krém színezése

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj minidig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.

Ha vidám tortát készítünk, akkor használjuk gazdag, élénk, fényes színeket, vagy akár ezek kombinációját is! Az elkészített alap krémünket a tortának megfelelően színezhetjük akár több színnel is, új színeket létrehozva. Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk.

Ha sötét színekre van szükségünk pl: sötétbarnára vagy feketére, akkor kiindulásnak csokoládés alapkrémet vegyünk.

A krém színezéséhez vegyünk egy fogpiszkálót, annak a végét mártsuk bele az ételszínezőnkben, és egy kisebb mennyiséget kivéve, a fogpiszkálón található színt vigyük rá a krémre. A krémet alaposan keverjük el, hogy homogén legyen, a szín kellőképpen keveredjen el. Szükség esetén addig ismételjük meg a folyamatot, amíg a kellő árnyalatot el nem érjük. (Minél élénkebb színt szeretnénk, annál több ételszínezőre lesz szükségünk.)

A színezés befejeztével, jó ha 1-2 órát hagyjuk pihenni a krémünket a hűtőben.

Fontos (!),  hogy ha egy egész tortát szeretnénk egy színnel borítani, akkor kellő mennyiségű krémet keverjünk be és színezzük, mert ha a krém kevésnek bizonyul, akkor nehéz lesz újra eltalálni a már kevert színárnyalatot.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.