Macaron szilikon sütőlap
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
A macaron egy olasz származású különlegesen finom, apró sütemény, ami Franciaország cukrászmesterei által teljesedett zseniális édességé. | |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.391 Ft |
|
Leírás
A macaron egy olasz származású különlegesen finom, apró sütemény, ami Franciaország cukrászmesterei által teljesedett zseniális édességé.
Elkészítéséhez kitartás és sok-sok gyakorlás szükséges, azonban ennek a macaron szilikon lapnak a segítségével biztos egyszerűbb lesz.
Tulajdonságok:
Anyaga: szilikon
Méret: 38 cm × 28 cm
48 részes
A formák mérete: 38 mm átmérő
Egy macaron recept:
Hozzávalók:
50 g cukor
1 csipet só
180 g tojásfehérje
400 g porcukor
220 g darált mandula
Elkészítés:
A mandulát a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkezdjük felverni, ha elkezdett kifehéredni, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ha már annyira kemény a hab, hogy nem folyik le az edény oldaláról, hozzáadjuk kanalanként a mandulás cukrot. A tésztaadagolóba töltjük, majd a formákra nyomkodjuk őket, 3-4 milliméter vastagon.
A frissen kinyomkodott pöttyöket (vagyis a tepsit) üssük hozzá az asztalhoz, hogy a felesleges levegő kijöjjön. Majd pihentessük 1 órát, hogy a felülete fényes és sima legyen.
A sütési időt nagyon nehéz meghatározni, sokban függ a sütőtől, ezért először érdemes pár darabbal kipróbálni. Az se használjon légkeverést, akinek van a ilyen funkció a sütőjén, attól ugyanis kiszárad a tészta, és nem lesz belül finoman krémes. Az ideális sütési hőmérséklet 150 fok és 13-14 percig érdemes sütni a sütiket.
Sütés után addig ne piszkáljuk, ameddig nem hűlt ki teljesen.
Leírás és Paraméterek
A macaron egy olasz származású különlegesen finom, apró sütemény, ami Franciaország cukrászmesterei által teljesedett zseniális édességé.
Elkészítéséhez kitartás és sok-sok gyakorlás szükséges, azonban ennek a macaron szilikon lapnak a segítségével biztos egyszerűbb lesz.
Tulajdonságok:
Anyaga: szilikon
Méret: 38 cm × 28 cm
48 részes
A formák mérete: 38 mm átmérő
Egy macaron recept:
Hozzávalók:
50 g cukor
1 csipet só
180 g tojásfehérje
400 g porcukor
220 g darált mandula
Elkészítés:
A mandulát a porcukorral egyszer átdaráljuk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkezdjük felverni, ha elkezdett kifehéredni, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ha már annyira kemény a hab, hogy nem folyik le az edény oldaláról, hozzáadjuk kanalanként a mandulás cukrot. A tésztaadagolóba töltjük, majd a formákra nyomkodjuk őket, 3-4 milliméter vastagon.
A frissen kinyomkodott pöttyöket (vagyis a tepsit) üssük hozzá az asztalhoz, hogy a felesleges levegő kijöjjön. Majd pihentessük 1 órát, hogy a felülete fényes és sima legyen.
A sütési időt nagyon nehéz meghatározni, sokban függ a sütőtől, ezért először érdemes pár darabbal kipróbálni. Az se használjon légkeverést, akinek van a ilyen funkció a sütőjén, attól ugyanis kiszárad a tészta, és nem lesz belül finoman krémes. Az ideális sütési hőmérséklet 150 fok és 13-14 percig érdemes sütni a sütiket.
Sütés után addig ne piszkáljuk, ameddig nem hűlt ki teljesen.