Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Macaron torta pasztell színekben

Macaron torta pasztell színekben

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

 1. Készítsük el a macaronokat! A kiválasztott receptünk alapján keverjük be az alap macaron tésztánkat majd osszuk 3 egyenlő részre.
  • Az ételszínező gél szett 3 festékével színezzük meg a szétadagolt tésztáinkat. A szükséges színek: királykék, rózsaszín és levélzöld.
  • Készítsünk elő 3 db eldobható habzsákot felszerelve mindegyiket 3 db-at 2A díszítőcsővel majd töltsük bele a kékre, rózsaszínre és zöldre színezett macaron tésztáinkat- mindegyik színt külön-külön egy habzsákba.
  • Süssünk ki mindegyik színű macaronból kb. 40 db-ot. (Ehhez használhatunk szilikon macaron sütőlapot is akár.)
 2. Pöttyözzük be az elkészült macaronjainkat! Helyezzük el a kihült macaronjainkat és a csoki tojásokat egy sütőpapírra. A fekete ételszínező gélbe mártsuk bele az ecsetünket majd fröcsköljük be vele az előkészített macaronjainkat és csoki tojásainkat. A kezünk védelme érdekében ehhez a folyamathoz használhatunk gumikesztyűt is. Az elkészült díszeket tegyük félre és hagyjuk száradni őket.
 3. Állítsuk össze a macaronokat! Töltsünk meg egy 1 A díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákot fehér vajkrémmel. Nyomjunk egy keveset az egyik felére az elkészült macaronjainknak majd mint egy szendvicsnél a kenyeret illesszük hozzá a másik felét.Ugyanezt a folyamatot ismételve állítsuk össze az össze macaronunkat.
 4. Süssük meg a kívánt tortánkat! Receptünket követve süssük meg a piskótánkat- süssünk 2 db 15 cm átmérőjű piskóta lapot. Vágjuk ketté a piskótáinkat majd töltsük be a tortánkat vajkrémmel, úgy, hogy így egy 10-12 cm magas tortát kapjunk. Kenjünk körbe a tortánkat vajkrémmel és a spatulánk segítségével simítsuk el szépen egyenletes a felkent krémünket.
 5. Dekoráljuk az elkészült tortánkat! Óvatosan nyomjuk bele a macaronjainkat a torta oldalába, hogy biztonságosan bele tapadjanak- vegyesen használjuk a különböző színű macaronokat.
 • Töltsünk be egy 1 M-es díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákot fehér vajkrémmel majd örvény mintával dekoráljuk ki a tortánk tetejét. Az így elkészült dekorációra tegyünk rá 1-1 db-ot csokoládé tojásokból.

Videós segítség:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: húsvéti sütemény receptek

Keresés